BeogradLazarevacZdravlje

Održan 4. festival zdravlja u Lazarevcu

Festival zdravlja održan je četvrtu godinu za redom u organizaciji Doma zdravlja “Dr Đorđe Kovačević“ i GO Lazarevac. Učešće je uzelo preko 45 medicinskih i farmaceutskih ustanova, proizvođača zdrave hrane, škola i udruženja.

klinci

Lazarevački festival zdravlja organizovan je po četvrti put sa ciljem da se na jednom mestu građanima Lazarevca prezentuju najnovija dostignuća kako iz zvanične tako i alternativne medicine. Organizator je DZ “Dr Đorđe Kovačević“. Kroz mnogobrojne programe u ovoj manifestaciji učešće su uzeli i najmlađi i najstariji lazarevčani.

Državni sekretar u Ministarstvu državne uprave i lokalne samouprave Bojan Stević je naglasio da ovakav festival kojim se promovišu zdravi stilovi života imaju u Srbiji samo Lazarevac i Beograd.

Bojan-Stević
Bojan Stević

Festival zdravlja je otvorio predsednik skupštine GO Lazarevac Tomislav Rikanović i naglasio da se podrška lokalne zajednice zdravstvenom sektoru nastavlja.

Tomislav-Rikanović
Tomislav Rikanović

Na raspolaganju građanima preventivnim pregledima, savetima i promocijom svojih usluga bili su svi učesnici. Neki od njih već decenijama imaju poverenje lazarevačkih pacijenata.

U cilju promocije zdravih stilova života učešće na festivalu su uzeli i svi fitnes klubovi u gradu, predškolske ustanove a svoje mesto imale su i visokoobrazovne ustanove promovišući svoju ponudu pred novi upisni rok. Za sve izlagače u saradnji sa lazarevačkim Centrom za kulturu, Dom zdravlja “Dr Đorđe Kovačević “ obezbedio je besplatne štandove i izlagački prostor, takođe u saradnji sa Crvenim Krstom i odredom izviđača organizovana je i pokazna vežba iz prve pomoći.

Hemikal

image_pdfKreiraj PDF dokument

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

error: SADRŽAJ JE ZAŠTIĆEN AUTORSKIM PRAVIMA