BeogradLazarevacSport

Glumac Ivan Bekjarev posetio boks klub „Greatest“

Boks klub „Greatest“ posetio je naš priznati glumac Ivan Bekjarev. Na inicijativu članova kluba, glumac je posetio trening najmlađe grupe i mladih nada boksa, i ispičao im kako je zavoleo ovu plemenitu veštinu u toku priprema za snimanje čuvenog filma „Bokseri idu u raj“, inače glumčevog prvog filma u karijeri. Nemanja Stolić, reperezentativac Srbije u boksu i jedan od osnivača kluba, rekao je da mu je bila velika želja da članovi kluba upoznaju glumca, koji je trebao da bude i deo dokumentarne priče o klubu „Greatest“.

Iako nije bio deo prvog dokumentarnog filma o boks klubu “Greatest”, glumac Ivan Bekjarev rado se odazvao pozivu članova kluba i na zadovoljstvo mladih boksera, poseti o “Greatest” i sa njima podelio svoje iskustvo vezano za ovu plementivu veštinu i zbog čega ga je zavoleo. Za ovu potrebu, nakon skoro četiri decenije, ponovo je “navukao” bokserske rukavice, ali ne da bi sparingovao, nego kako bi se fotografisao sa mladim nadama boks kluba “Greatest”.

Ivan Bekjarev
Ivan Bekjarev

Talentovanim sportistima iz kluba ispričao je i anegdote sa samog snimanja filma, koji je sa Mijom Aleksićem radio 1967. godine. To je Bekjarevu bilo i prvo pojavljivanje na filmu. Tada je na njegovo insistiranje sparingovao sa Šugerom Stankovićem, čuvenim bokserom I njegovim školskim drugom.

Dodaje da i danas prati boks i da je počasni član Boks saveza Srbije. Ovu borilačku veštinu naziva plemenitom i dodaje da i danas rado pogleda dobar boks meč.

Želja čelnika boks kluba “Greatest” je da deci pored promocije sporta, pokažu i neke druge vrednosti i veštine. Zato u ovaj klub često dođu ljudi koji nisu iz sveta sporta, ali su zato priznati umetnici u oblastima u kojima stvaraju. Težimo ka tome da naše najmlađe sportiste edukujemo, a kako drugačije nego kroz obrazovanje i kulturu, kaže Nemanja Stolić.

Druženje glumca i sportista iz bokserskog kluba „Greatest“ proteklo je u lepoj atmosferi a Ivan Bekjarev ovo prilikom rekao je da često boravi u Lazarevcu i da će sigurno još češće svraćati i družiti se sa mladim sportistima iz „Grejtesta“.

image_pdfKreiraj PDF dokument

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

error: SADRŽAJ JE ZAŠTIĆEN AUTORSKIM PRAVIMA