LajkovacVesti

Slovac uskoro dobija postrojenje za prečišćavanje otpadnih voda

Predsednik opštine Lajkovac Andrija Živković  sa saradnicima prisustvovao je početku radova na izgradnji postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda u MZ Slovac i tom prilikom istakao značaj ovog kapitalnog projekta za celu opštinu. Vrednost ove investicije  je 27 miliona dinara, što je svrstava u jednu od najvećih u 2018. godini, istakao je Živković.

Nakon godinu dana, koliko je bilo potrebno da se pribave sve neophodne dozvole od Puteva Srbije i Železnice Srbije, konačno su započeti radovi na izgradnji postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda. Ova investicija je prvobitno planirana budžetom za 2017. godinu, podsetio je predsednik opštine Lajkovac Andrija Živković prilikom obilaska radova.

Andrija-Živković
Andrija Živković

Vrednost je 27 miliona dinara i ovo je jedna od najveći ovogodišnjih investicija u opštini Lajkovac. Predstavlja nastavak rešavanja komunalnih problema u opštini, pre svega u njenim rubnim delovima. Na ovom mestu za nekoliko meseci biće izgrađeno minikompaktno postrojenje za preradu otpadnih voda za Slovac i deo Nepričave. Razmišljali smo dugoročnije tako da smo za 2018. izdvojili 12 miliona dinara kako bismo na ovo postrojenje priključili i fekalnu kanalizacionu mrežu dužine tri kilometra, koja nedostaje u ova dva mesta, kako bi i postrojenje dobilo kompletnu funkciju – dodao je Živković.

Zadovoljstvo početkom radova na izgradnji postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda izrazio je i predsednik Mesne zajednice Slovac Slobodan Marković.

Slovac

Opština Lajkovac će i u narednom periodu veliku pažnju posvetiti, pored aktuelnih radova, izgradnji škola, puteva i rešavanju problema vodosnabdevanja i kanalizacione mreže.

image_pdfKreiraj PDF dokument

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

error: SADRŽAJ JE ZAŠTIĆEN AUTORSKIM PRAVIMA