BeogradKulturaLazarevacVesti

Održan humanitarni koncert deci Orahovca

U Centru za kulturu u organizaciji Saveta za kulturu GO Lazarevac, u saradnji sa Turističkom organizacijom i Muzičkom školom “Marko Tajčević”, održan je koncert humanitarnog karaktera za učenike osnovne škole i Gimnazije „Dositej Obradović“ iz Orahovca sa Kosova i Metohije. Učešće u koncertu za prikupljanje novčanih sredstava uzele su sve škole sa teritorije lazarevačke opštine ali i privredni subjekti i partneri Saveta za kulturu.

Koncert-1

Sva prikupljena sredstva biće upotrebljena za poboljšanje uslova učenja i boravka učenika ovih škola, koji svoje osnovno i srednje obrazovanje završavaju u jednom objektu koji su za te potrebe preuredili roditelji i profesori ovih škola. U Opštini Orahovac postiji srpska enklava u kojoj živi oko 1.100 stanovnika. Ovo je naš način da skrenemo pažnju na naše sugrađane koji su rešeni da sačuvaju svoju teritoriju, običaje i poreklo, rekao je predsednik Saveta za kulturu GO Lazarevac i direktor Muzičke škole Aleksandar Stanković.

Luka-Belaćević
Luka Belaćević

Muzička škola je za mesec dana uspela da organizuje dva humanitarna koncerta. Prijatelji iz Orahovca upoznati su sa željom Lazarevčana da im pomognu a neka ovo bude samo početak mobilizacije svih nas da im pomognemo u njihovoj snažnoj i odlučnoj borbi, kaže Stanković.

Trio-fantastiko

Na pitanje da li očekuju da se koncert održi i u Orahovcu, Stanković kaže da se i o tome razmišljalo.

Koncert-1

Kako se očekuje predstavnici osnovne škole i Gimnazije iz Orahovca posetiće naš grad tokom kulturnih manifestacija koje se organizuju od 24. do 28. maja u Lazarevcu. U programu su pored učesnika i profesora Muzičke škole, učešće uzeli i predstavnici svih škola iz Lazarevac, kulturno umetnička društva i brojni drugi.

image_pdfKreiraj PDF dokument

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

error: SADRŽAJ JE ZAŠTIĆEN AUTORSKIM PRAVIMA