BeogradLazarevacVesti

„Satirične vertikale“ u galeriji Savremenici

Promocija drugog izdanja jedinog pisanog časopisa za humor, satiru i aforistiku u Srbiji i regionu “Satirične vertikale“ održana je u galeriji “Savremenici“ lazarevačkog Centra za kulturu, a tom prilikom je otvorena i izložba karikatura koje prate ovaj časopis
Živojin Ivković
Živojin Ivković

Kako je najavljeno u galeriji “Savremenici“ Centra za kulturu Lazarevac organizovano je više nego obično veče humora, satire i aforistike. Glavni i odgovorni urenik ovog časopisa je Deana Sailović. Izdavač časopisa je Udruženja nezavisnih književnika Srbije. Ideja za prvi regionalni satirični časopis rodila se tokom pripreme još jednog broja književnog časopisa udruženja “Književne vertikale“.

746_0463.MXF_snapshot_00.

“Satirične vertikale“ uprkos svim fizičkim i mentalnim granicama imaju reprezentativnu međunarodnu, regionalnu, balkansku redakciju. Samo u prvom broju „Satiričnih vertikala“ zastuplјeno je preko osamdeset autora, aforističara, humorisata, satiričara, karikaturista, pesnika, prozaista: tu su, rame uz rame prekalјeni i afirmisani autori ali i oni drugi, početnici ili jednostavno, autori koji su svojim vrcavim duhom blјesnuli. Podjednaka pažnja je posvećena autorkama kao i autorima.

Izložba

Priređivači ovog časopisa su kako kvalitetu radova, dužnu pažnju posvetili i formi, ili bolјe rečeno, vizuelnom izgledu časopisa, to je rezultiralo i izložbom karikatura koje govore u prilog činjenici da su „Satirične vertikale“ časopis pred kojim je budućnost.

image_pdfKreiraj PDF dokument

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

error: SADRŽAJ JE ZAŠTIĆEN AUTORSKIM PRAVIMA