BeogradVesti

Poljoprivreda najbrže rastuća privredna grana u Beogradu

Gradski menadžer Goran Vesić prisustvovao je prezentaciji prvog Međunarodnog sajma visokokvalitetne hrane „Belgrade food show”, koji će se 5. i 6. novembra održati u Beogradu. On je, u hotelu „Crowne plaza”, istakao da je poljoprivreda, uz turizam i građevinsrtvo, najbrže rastuća privredna grana u Beogradu i dodao da je to osnovni razlog što Grad Beograd podržava ovakve i slične inicijative.

Beo-info-1

Gradski menadžer Goran Vesić istakao je značaj sajmova, kao i da je cilj da ih ima što više jer na taj način, kako je dodao, pomažemo da naši brendovi budu prepoznati u svetu. Takođe, da je grad prisutan na mnogim sajmovima u regionu i podsetio da je u toku 85. Novosadski sajam poljoprivrede na kojem Beograd ima svoj štand.  On je podvukao da je potrebno da naši brendovi budu prepoznati u svetu, zbog čega je važno da se podrže poljoprivredni proizvođači, ali i da se, kako je naveo, grad usmeri i na start-up projekte u oblasti poljoprivrede, prenoseći svoja iskustva iz te oblasti koja je stekao nedavno u Izraelu.

Beo-info-4
Vesić je podsetio da turisti koji dolaze u Beograd na prvo mesto ističu kvalitet domaće kuhinje i zaključio da ne postoji razlog da iste brendove ne ponudimo i svetu.

Predsednik novoosnovane Asocijacije za promociju srpske hrane Robert Čoban je rekao da je cilj te organizacije jačanje prehrambene industrije promocijom i pozicioniranjem srpske hrane kao prepoznatljivnog brenda.

Beo-info-2

Direktor USAID – Projekta za konkurentnu privredu Aleksandar Pavlović rekao je da oni podržavaju inicijatvu Asocijacije za promociju srpkse hrane jer postoji veliki potencijal da se domaća prehrambena industrija promoviše, a međunarodni sajmovi su, dodao je, jedan od najznačajnijih načina da se to i postigne.

Time se ne podiže samo svest o kvalitetu srpske hrane već i otvara mogućnost za većom prodajom i izvozom – ukazao je Pavlović.

Beo-info-3

Pored predstavljanja proizvođača kvalitetne hrane iz Srbije i regiona, na sajmu u novembru će biti organizovane prezentacije o temama iz industrije i panel diskusije, predstavljeni konkursi za početnike u prehrambenoj industriji. Iako je reč o poslovno orijntisanom sajmu, drugi dan će biti otvoren za posetioce koji će moći da uživaju u vrhunskim proizvodima, naveli su organizatori.

image_pdfKreiraj PDF dokument

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

error: SADRŽAJ JE ZAŠTIĆEN AUTORSKIM PRAVIMA