BeogradLazarevacVesti

Lazarevački maturanti na tradicionalnom “Maturantskom plesu“ u Beogradu

Uz podršku Kancelarije za mlade GO Lazarevac na Sava promenadi učešće na tradicionalnom “Maturantskom plesu“ u okviru evropskog projekta „European Quadrille Dance Festival“ uzelo je 35 maturanata iz OŠ “Knez Lazar“. Mali maturanti iz Lazarevca bili su najbrojniji ove godine, a cilj je da se ova manifestacija organizuje naredne godine i na ulicama našeg grada.

Tinejdžeri iz glavnog grada Srbije među kojima su bili i maturanti iz Lajkovca i Lazarevca pokazali su svoje plesne veštine uz muziku iz operete „Slepi miš“ Johana Štrausa na šetalištu Savska promenada. Učešće lazarevačkih osnovaca organizovala je Kancelarija za mlade GO Lazarevac.

Nataša-Krstić
Nataša Krstić

Ove godine je Lazarevac po prvi put učestvovao u Maturanskom plesu na poziv organizatora iz Grada Beograda. Ova manifestacija se u Srbiji organizuje od 2006. godine i počela je iz Niša.  – dodala je Nataša Krstić.

Imajući u vidu ovogodišnji uspeh, želja i cilj Kancelarija za mlade GO Lazarevac je da naredne godine ova manifestacija bude organizovana u Lazarevcu.

maturanti

Cilj manifestacije, koja se odvija u celoj Evropi, je promocija tolerancije, mira i prijateljstva, kao i povezivanje mladih na Starom kontinentu.

image_pdfKreiraj PDF dokument

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

error: SADRŽAJ JE ZAŠTIĆEN AUTORSKIM PRAVIMA