BeogradKulturaLazarevacVesti

Izložba slika prof. Ivanke Vukić

U biblioteci „Dimitrije Tucović“ otvorena je prodajna izložba slika profesorke Ivanke Vukić. Nakon toga održan je i književni program Kluba književnika stvaralaca „Dimitrije Tucović“. Ovim događajem zvanično je završen program manifestacije „Dani Kolubarske bitke“ u čast 103. godišnjice.

Izložba slika prof. Ivanke Vukić

U ime domaćina lazarevačke biblioteke izložbu je otvorio profesor istorije Ratko Vukelić i u svom obraćanju napomenuo da profesorku Ivanku Vukić poznaje skoro četvrt veka a da ni sam nije znao za njen skriveni talenat i ljubav prema slikarstvu. Napomenuo je da ne čudi što je ova izložba deo programa manifestacije „Dani Kolubarske bitke“ jer na slikama profesorke Ivanke dominiraju pejzaži i mrtva priroda a na pojedinim se vidi i kuća vojvode Živojina Mišića.

Profesorka srpskog jezika i književnosti Ivanka Vukić, Lazarevčanima je poznata kao dobar pesnik i prozni pisac a malo ko je znao da gaji izuzetnu ljubav prema slikarstvu i veliki talenat. Ona je ovom prilikom rekla da joj je čast što učetvuje u programu jedne ovakve manifestacije i da joj je želja da se čuva od zaborava najveća bitka u Velikom ratu.

Volela bih da ova izložba posluži tome da se ipak Kolubarska bitka kao proslava očuva zauvek i da naši potomci pamte sve ono što smo proživljavali i oni koji su izginuli da budu uvek spominjani i poštovani. – izjavila je autorka izložbe.

Akademski slikar i profesor likovne kulture Vladimir Petrović rekao je ovom prilikom da u slučaju profesorke Ivanke Vukić nije presudan njen talenat, koji je na slikama jako izražen, već njena volja i želja da stvara i u tome je jako uspešna.

Izložba slika prof. Ivanke Vukić zvanično je i zatvorila manifestaciju „Dani Kolubarske bitke“ koja je ove godine organizovana u čast 103. godišnjice. Nakon izložbe upriličen je i program u kojem su učešće uzeli članovi Kluba književnih stvaralaca, čiji je dugogodišnji član i profesorka Ivanka Vukić.

 

image_pdfKreiraj PDF dokument

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

error: SADRŽAJ JE ZAŠTIĆEN AUTORSKIM PRAVIMA