BeogradLazarevacVesti

Akcija Nurdora „Zagrli snažno“ u subotu i u Lazarevcu

Pod sloganom „Zagrli snažno“ NURDOR će i ove godine povodom 15. februara Svetskog dana dece obolele od raka organizovati humanitarne skupove u više od 50 gradova širom Srbije. Aktivsiti NURDOR-a u Lazarevcu skup će organizovali u prostoru STOP SHOP-a a program počinje u subotu u 12 časova.

Obeležen Svetski dan dece obolele od raka

U programu će učesvovati mađioničar Bojan Bogdanović, Plesni studio „Kolus“ i svi koji tog dana budu došli u Stop Šop. U 13 časova simboličnim puštanjem helijumskog balona u obliku srca, okupljeni će poslati znak podrške za svu decu koja se leče od raka ali i u znak sećanja na mališane koji nisu uspeli da se izbore, rekao je za RTV GEM Igor Belaćević, predstavnik  Nurdor-a u Lazarevcu.

Igor Belaćević
Igor Belaćević

„Mnogo je važno da zagrliš snažno“ poruka je Nacionalnog udruženja dece obolele od raka povodom obeležavanja 15. februara, dana kada se svake godine okupljanjem pruža podrška deci oboleloj od malignih bolesti. Ove godine, kao i prethodnih, akcija podrške u Lazarevcu biće organizovana u prostoru ritejl parka Stop Šop od 12 do 14 časova.

„Usled nestašice helijuma koji je neophodan u medicinske svrhe, ove kao i prošle godine nećemo puštati zelene balone podrške. Tačno u 13 časova simbolično će biti poslato jedno srce i svi okupljeni na taj način poslaće podršku za sve mališane koji se leče od raka“, kaže Igor Belaćević iz Nurdor-a.

Osim podrške mališanima koji se leče od raka, prikupljaće se i donacije a donatorska kutija, kao i sav promotivni materijal biće postavljeni na štandu Nurdor-a. Takođe, tog dana u lazarevačkim kafićima svi koji žele da pomognu moći će da popiju kafu i plate je slanjem sms poruke na broj 1150.

baloni nurdor

NURDOR godinama obeležava Svetski dan dece obolele od raka u mnogim srpskim gradovima, a ističu da uz pomoć prijatelja i donatora unapređuju sektor pedijatrijske onkologije u Srbiji. U njihovoj prošlogodišnjoj akciji „Pruži korak“ učestvovalo je više od 560.000 ljudi i 60 donatora i tako je obezbeđeno pola miliona evra za Roditeljsku kuću.

 

image_pdfKreiraj PDF dokument

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

error: SADRŽAJ JE ZAŠTIĆEN AUTORSKIM PRAVIMA