Akcija pešačenja “Šetajmo za zdravlje – U susret jeseni” 14. septembra

Planinarsko društvo “Vis” organizuje akciju pešačenja “Šetajmo za zdravlje – U susret jeseni”. Lazarevačko društvo na ovaj način priključilo se republičkoj akciji Planinarskog saveza Srbije koje 14. septembra obeležava Dan pešačenja.  Akcija se u Lazarevcu organizuje za sve od 7 do 97 godina a podršku i ove godine PD “Vis” dobilo je od opštine  Lazarevac. “Šetajmo za zdravlje” organizuje se već trinaestu godinu zaredom a ove godine akcija se odvija na četiri staze koje su prilagođene starosnim grupama.

Planinarsko društvo “Vis” već trinaestu godinu zaredom oragnizuje tokom godine dve šetnje u cilju promocije zdravih stilova života. Jedna akcija realizuje se u proleće dok je jesenja, koja je masovnija, ove godine u subotu 14. septembra u 9 časova. Predsednica PD “Vis” Verica Vasiljević zahvalila je opštinskom rukovodstvu koja je i ove godine podržala akciju.

Verica Vasiljević, predsednica PD “Vis”
Verica Vasiljević, predsednica PD “Vis”

Želja lazarevačkih planinara je da ovim akcijama podstaknu šetnju i izletništvo kao vid odmora i relaksacije, kod svih kategorija stanovništva koji se ne bavi fizičkim aktivnostima i da im se na taj način pokaže deo prirodnih lepota koje se nalaze u neposrednoj blizini grada. Predsednik opštine Bojan Sinđelić pohvalio je rad PD “Vis” ali i svih nastavnika fizičkog vaspitanja u Lazarevcu koji se trude da naše najmlađe sugrađane podstaknu da se bave sportom.

Bojan Sinđelić, predsednik GO Lazarevac
Bojan Sinđelić,predsednik GO Lazarevac

Akcija je i ove godine namenjena za sve od 7 do 97 godina. U zavisnosti od fizičke spremnosti šetnja će biti podeljenja u četiri staze. Staza “Poletearac” duga je oko 8km, “junior” oko 11,5 km, “Lazarevački vidici” 16, 5 km i najduža od oko 24 km je staza “Šančevima Kolubarske bitke”.

Tokom šetnje Planinarsko društvo “Vis” obezbediće redare i vodiče a dežuraće i pasivna služba Doma zdravlja.  Organizatori podvlače da učenici staze izaberu prema svojoj psihofizičkoj spremnosti i da tog dana obavezno ponesu vodu, sendviče, presvlaku i adekvatnu obuću.

image_pdfKreiraj PDF dokument

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

error: SADRŽAJ JE ZAŠTIĆEN AUTORSKIM PRAVIMA