Aleksandar Arsenović novi v.d. direktora JPKP „Lazarevac“

Sednica opštine Lazarevac, 27. po redu, završena je potvrđivanjem mandata odbornici Tijani Davidovac i davanjem saglasnosti na drugi rebalans programa poslovanja JPKP „Lazarevac“ za 2019. godinu. Na sednici je za novog vršioca dužnosti direktora komunalnog preduzeća imenovan diplomirani hidrogeolog Aleksandar Arsenović, dosadašnji upravnik Vodovoda.

Novi v.d. direktora lazarevačkog komunalnog preduzeća je doskorašnji direktor Vodovoda Aleksandar Arsenović, diplomirani hidrogeolog koji je u ovom preduzeću poslednjih 25 godina. Na ovu funkciju izabran je najduže na period od šest meseci. U izjavi za medije Arsenović kaže da je zadnjih osam godina na mestu upravnika Vodovoda i kanalizacije i da mu je čast što će u narednom periodu obavljati funkciju direktora Komunalnog. Rekao je da će se potruditi da JPKP „Lazarevac“ posluje još bolje a sve u cilju boljeg kvaliteta života svih Lazarevčana.

Odbornici su izglasali i drugi rebalans programa poslovanja JPKP „Lazarevac“ za 2019. godinu a Slađana Gajić izvestilac napomenula je da je rebalans neophodan kako bi se nabavilo novo manje vozilo za odnošenje smeća i nabavku opreme i drugih neophodnih sredstava za rad.

Potrebna je nabavka manjeg vozila za iznošenje smeća, remonta nadogradnje autosmećara “Resor”, nabavke HTZ opreme, nabavka 14 komada polupodzemnih kontejnera u ulici Kralja Petra I zapremine 3m3,  potom autodizalice za poražnjenje polupodzemnih kontejnera, kompresora duvaljke. U rebalans su ušla i  sredstva za ispitivanje radne okoline koja su sa 60.000 dinara povećana na 210.000 dinara ali i povećanje broja radnika na PP ugovor- dodala je Slađana Gajić.

Odbornici su uputili kritiku Komunalnom preuzeću o kašnjenju iznošenja smeća i uređenju mesnih grobalja. Naime, odbornici su još jednom apelovali da je neophodno da se reši pitanje održavanja grobalja, jer je još 2013. godine na inicijativu odbornika bilo reči da ovo preduzeće peuzme odgovornost oko uređenja. Na 27. redovnoj sednici usvojena je i ostavka odbornika Bogoljuba Višnjića a na njegovo mesto postavljena je Tijana Davidovac iz SNS. Ivan Živković, diplomirani inženjer saobraćaja imenovan je za člana Nadzornog odbora Javnog preduzeća za izgradnju Lazarevca.

image_pdfKreiraj PDF dokument

Komentar na vest “Aleksandar Arsenović novi v.d. direktora JPKP „Lazarevac“

  • 12. februara 2021. at 12:50
    Permalink

    Moje ime je Zoran Brankovic, radijo sam u JPKP LAZAREVAC,skoro 13 punih godina…. Privremeno sam dao otkaz(tako mi piše u izveštaju),ali to nije bilo tako, drugi su problemi prekinuli moj radni odnos,ili ti pojedinac problema….Vratio bih se u radni odnos,jer sam sredio svoj život odavno i treba mi posao, HITNO…. Zvao sam putem telefona, skoro Acu Kovačević jer Bojana Stevića nisam našao u OPŠTINI LAZAREVAC,nije tu nikada presednik kada dođem a ni kada nazovemo,njegovu sekretaricu Aleksandru,pa ne mogu da zakažem sastanak sa njim u vezi posla…. Želeo bi da mi pomognete da se zaposlim,jer sam bio dobar čovek,radnik,majstor,vozač,…. Radio mi je pokojni otac tu,radila mi je majka tu kao čistačica, radio mi je stric tu,… Nemam nikakva primanja,majka ima malu penziju,i to za sebe,a zbog ove situacije nema posla ni privatno,… Želeo bih da razmotrimo moj problem i da se to već jednom reši da, jer čekam 12 godina na to…. Unapred zahvalan, pomoć mi je neophodna, hitno…?????

    Reply

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

error: SADRŽAJ JE ZAŠTIĆEN AUTORSKIM PRAVIMA