BeogradLazarevacVesti

Aleksandar Šapić obišao radove na rekonstrukciji OŠ „Vojislav Voka Savić“

Predsednik Privremenog organa Grada Beograda Aleksandar Šapić obišao je radove na rekonstrukciji Osnovne škole „Vojislav Voka Savić”, za koju je novac obezbeđen iz budžeta Grada. Šapić je prilikom obilaska radova rekao da je opština Lazarevac izdvojila značajna sredstva koja je uložila u rekonstrukciju infrastrukture ali i objekata koji su od značaja za funkcionisanje ove lokalne zajednice. Dodao je da očekuje uskoro i početak radova na izgradnji vrtića u Stepojevcu i da će do kraja godine posetiti Lazarevac još bar dva puta. Događaju je prisustvovao i predsednik opštine Bojan Stevića sa svojim saradnicima.

Ukoliko vremenski uslovi dozvole, rekonstrukcija OŠ „Vojislav Voka Savić“ trebalo bi da bude završena za desetak dana. Radove na ovom objektu obišao je predsednik Privremenog organa Grada Beograda Aleksandar Šapić i napomenuo da je GO Lazarevac novac iz gradskog budžeta iskoristila na pravi način i uložila u rekonstrukciju putne infrastrukture.

Neke projekte Lazarevac realizuje iz sredstava Grada Beograda, nešto iz sopstvenih sredstava, a naša obaveza je da dobro sarađujemo. Od novca koji smo mi opredelili rekonstruisano je više od 50 ulica, radi se kanalizacija, škole, dve fiskulturne sale, očekuje se i vrtić u Stepojevcu, kao i završetak radova u centru Lazarevca. Po završetku tih radova Lazarevac će izgledati kako i dolikuje mestu u kome živi više od 60 hiljada ljudi – rekao je Šapić.

Šapić je napomenuo da će do kraja godine još bar dva puta posetiti Lazarevac i kako je istakao nada se da će to biti na početku rekonstrukcije ulice Vuka Karadžića ili početku izgradnje vrtića u Stepojevcu, koji je jedan od važnijih projekata za Grad ali i opštinu Lazarevac.

Predsednik GO Lazarevac Bojan Stević podsetio je na kojim školskim objektima se izvode radovi i dodao da uskoro očekuje raspisivanje Javne nabavke za dve matične škole, u Dudovici i Junkovcu, zahvaljujući sredstvima iz gradskog budžeta. Napomenuo je i da je uz podršku Grada urađena balon sala kod škole „Vojislav Voka Savić“ a da se uskoro završava i balon hala pri OŠ „Sveti Sava“ u Velikim Crljenima.

Nakon obilaska škole, predsednik Privremenog organa Aleksandar Šapić i predsednik opštine Bojan Stević obišli su Hram Svetog Velikomučenika Dimitrija, na kojem su juče postavljeni novi krstovi a koji je danas proslavio svoju hramovnu slavu, Mitrovdan.

image_pdfKreiraj PDF dokument

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

error: SADRŽAJ JE ZAŠTIĆEN AUTORSKIM PRAVIMA