BeogradLazarevacSportVestiZabavaZanimljivosti

Ambasadorka HIGHLANDER SERBIA Kristina Dimitrijević o avanturi života

Highlander je avantura koja učesnicima omogućava da budu fizički aktivni, da se kroz nekoliko dana prisete kako je živeti u skladu sa prirodom i po njegovim zakonima. Prvi Highlander održan je u Velebitu u Hrvatskoj 2017. godine. Prvo srpsko izdanje ove avanture održano je prošle godine na Staroj planini. Posle ove prve avanture, organizatori održavaju i ove godine, ovu pre svega zdravu avanturu, vrhunsko planinarsko iskustvo na Staroj planini, na mestu rađanja gorštaka. Ovaj događaj održaće se od 11. do 15. juna. Deo ove avanture može biti svako bez obzira na pol, obrazovanje ili profesiju, bitno je da voli prirodu, putovanje i izazov, istakla je Kristina Dimitrijević, ambasadorka Highlander Serbia.

Highlander Stara planina je deo globalnog planinarskog događaja koji se prvi put održao 2021. godine, a ove godine početak je planiran za 11. jun i trajaće do 15. juna. Pored Srbije ovaj planinarski događaj se organizuje u preko trideset zemalja. Dobrobit ljudi i ponovno povezivanje sa prirodom su srž filozofije Highlander-a, istakla je ambasadorka ovog događaja u Srbiji Kristina Dimitrijević.

Učesnici imaju priliku da biraju između tri staze. Najkraća staza pod nazivom „Highlander experience“ je u dužini od 24 km i treba da se pređe za dva dana od 11-12.06. „Highlander 55“ u dužini od 46 km za 3 dana, 11-13.06. i najduža staza od 100 km pod nazivom „Highlander“, za 5 dana. Na kraju avanture svi postaju Highlander-i, istakla je Kristina Dimitrijević.

Za ovakvu avanturu potrebna je adekvatna oprema u vidu šatora, vreća za spavanje, odeće, lampi, kompasa i svega ostalog što je potrebno za boravak u prirodi. Hrana i voda neophodna za boravak tokom ovih pet dana obezbeđena je od strane organizatora.

Start avanture je Babin zub, odakle će učesnici krenuti put Beleđa, ka selu Dojkinci, a potom preko Arbanaškog kladenca i Zavojskog jezera stići u selo Temska gde je cilj. Staze kojima će se kretati neće biti preterano teške i ne zahtevaju veliko planinarsko iskustvo, ali je dobra fizička kondicija ipak neophodna, istakla je Dimitrijević.

Za Dan zaljubljenih organizatori ove avanture pripremili su popuste za parove, ali nije striktno namenjeno za parove rekla je Kristina Dimitrijević i dodala da popust 3+1 traje tokom cele godine, odnosno do početka Highlandera.

HIGHLANDER Stara planina 2022. organizuju Kamper planet d.o.o i KANA, uz suorganizaciju i podršku lokalnih organizacija iz Pirota među kojima su Avanturistička mreža, Skyteam, Turistička organizacija Pirot i JP „Srbija Šume“.

image_pdfKreiraj PDF dokument

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

error: SADRŽAJ JE ZAŠTIĆEN AUTORSKIM PRAVIMA