Ansambl „Kolo“ oduševio Lazarevčane

Ansambl „Kolo“ održao je koncert u Centru za kulturu u okviru turneje „4 godišnja doba“. Zimska turneja ansambla Kolo bila je po južnoj Srbiji a prolećna je otpočela koncertom u Šapcu, a završena nastupom u Lazarevcu rekao je za našu tv direktor ansambla Vladimir Dekić. Kolo se lazarevačkoj publici predstavilo novim koreografijama. Ansambl „Kolo“ je u dosadašnjih 70 godina postojanja priredio više od 5.000 koncerata pred oko 10 miliona gledalaca u najprestižnijim koncertnim salama.

U stvaranju umetničkog repertoara, učestvuju najeminentniji koreografi, kompozitori, kao i mnogobrojni stručni saradnici: etnomuzikolozi, etnolozi, baletski umetnici… koji su izgradili prepoznatljiv umetnički stil, izražen pre svega u raznolikosti scenskih i muzičkih oblika. Po tome se Ansambl Kolo i izdvaja od drugih, dodaje Dekić i napominje da pored uloženog truda i rada svih zaposlenih, društvu koje postoji više od 7 decenija jedino nedostaje adekvatna ustonova u kojoj će se okupljati i stvarati novu magiju.

Ansambl „Kolo“ je u dosadašnjih 70 godina postojanja priredio više od 5.000 koncerata pred oko 10 miliona gledalaca u najprestižnijim koncertnim salama: Metropoliten, Palata Šajo, Karnegi hol, Rojal festival hol, Opera u Kelnu, Teatar Feniče, Boljšoj teatar, Opera u Amsterdamu, Kembridž teatar i Grand kazino u Ženevi. Svoje današnje ime „Kolo“, Ansambl narodnih igara i pesama dobija 1953. godine, a ime su mu dali sami igrači.

image_pdfKreiraj PDF dokument

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

error: SADRŽAJ JE ZAŠTIĆEN AUTORSKIM PRAVIMA