Apoteka Dr Max: Oralna higijena i preparati za blistav osmeh

Pranje zuba je svakodnevica svakog čoveka, međutim da li je isključivo pranje zuba dovoljno za pravilnu negu? Posetili smo apoteku Viva, koja posluje u okviru breda Dr Max i dobili korisne savete o pravilnom izboru četkice, paste i ostalih preprata za oralnu higijenu.

Mnogo faktora utiče na zdravlje zuba i desni – posete zubaru, pravilno pranje zuba, upotreba adekvatne četkice za zube i interdentalne četkice, konca za zube, odabir paste… Pored toga, način ishrane znatno utiče na zdravlje zuba i desni.. Kako bi poboljšali zdravlje zuba i zadržali blistavo beli osmeh posetili smo apoteku Viva u ulici Janka Stajčića u Lazarevcu.

Nije svejedno kakvu četkicu koristimo. Uvek je važno odabrati pravilnu četkicu naspram naših zuba. U današnje vreme najčešće se kupuju plastične četkice sa veštačkim vlaknima ali neka vaš izbor uvek budu četkice sa prirodnom dlakom. Oni koji imaju osetljive zube preporučuje se upotreba mekih i gusto razdvojenih vlakana koji čiste i održavaju zube. U velikoj ponudi teško je odlučiti se za onu pastu koja najviše odgovara našim zubima i desnima. Ono što je najvažnije kod svake paste za zube jeste da čisti, obezbeđuje protiv-upalni efekat i efekat sprečavanja krvarenja desni.

Redovno posećujte stomatologa radi preventivnih pregleda, eventualnih popravki i skidanja kamenca, i pitajte ga za sve što vas zanima. Suvišno je da napomenemo da ishrana bogata šećerima i ugljenim hidratima predstavlja izvorište hrane za bakterije koje nastanjuju usnu duplju, zato ograničite njihov unos na minimum. Da biste očuvali zdravlje zuba potrudite se unosite što više vitamina topivih u masnoći, a to su vitamini A, D, K2 i E. Ako ispoštujete sve ove korake i savete, a nega zuba postane vaš prioritet – beli osmeh će postati vaš zaštitni znak!

image_pdfKreiraj PDF dokument

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

error: SADRŽAJ JE ZAŠTIĆEN AUTORSKIM PRAVIMA