LajkovacVesti

Asfaltiranje puta Lajkovac – Jabučje – Skobalj

U toku je asfaltiranje puta Lajkovac – Jabučje – Skobalj. Ova deonica je od izuzetnog značaja jer spaja sam Lajkovac sa donjim delom Jabučja i ide ka naseljenom mestu Skobalj. U prvoj polovini godine urađen je prvi sloj asfalta u dužini od 10 kilometara. Završni sloj asfalta počeo je da se postavlja u nedelju a završetak celokupnog puta planiran je za četvrtak, 24. decembar, rekao je predsednik opštine Lajkovac Andrija Živković obilazeći radove sa saradnicima. Ovim radovima završen je ugovor opštine Lajkovac sa Putevima Srbije za ovu godinu.

Asfaltiranje u Jabučju

Postavljanje drugog sloja asfalta na putu Lajkovac – Jabučje – Skobalj započeto je u nedelju 20. decembra, a okončanje ovog posla očekuje se u četvrtak. Prvi sloj asfalta deonice dugačke 10 kilometara, koja ima veliki značaj, postavljen je u prvoj polovini ove godine, rekao je predsednik opštine Lajkovac Andrija Živković koji je obišao radove.

Andrija Živković
Andrija Živković

Ovom deonicom ugovor opštine i preduzeća Putevi Srbije za ovu godinu je završen. Put za Petroviće u Bajevcu, koji je već ugovoren, biće urađen početkom proleća.

Asfaltiranje puta u Jabučju

Početkom ove godine opština Lajkovac uradila je planove za nove puteve koji će se raditi u saradnji sa Putevima Srbije, rekao je Živković i naglasio da lokalno rukovodstvo ima vrlo dobru saradnju sa ovim preduzećem, sa kojim je urađeno preko 40 kilometara puteva čija je vrednost bila preko 300 miliona dinara.

Novi asfalt u Jabučju

Ključna stvar u narednom periodu je izgradnja obilaznice oko Lajkovca, rekao je Andrija Živković.

Obilaznica oko Lajkovca stvoriće prve uslove za formiranje industrijske zone, što će omogućiti dolazak investitora i otvaranje novih radnih mesta, što je prioritet lokalnog rukovodstva ali i Vlade Srbije.

image_pdfKreiraj PDF dokument

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

error: SADRŽAJ JE ZAŠTIĆEN AUTORSKIM PRAVIMA