Atletičar Marko Ranković postigao novi lični rekord na 28. Zagrebačkom maratonu

U subotu (12.oktobar) i nedelju 13. oktobra održan je 28. Zagrebački maraton sa startom i ciljem na Trgu bana Josipa Jelačića. Više od 6000 trkača startovalo je i preplavio ulice Grada Zagreba, gde je naš Lazarevčanin Marko Ranković postigao novi lični rekord.

Lazarevački atletičar Marko Ranković postigao je novi lični rekord na Zagrebačkom maratonu postigavši peto mesto. Ranković je 42.195 metara pretrčao za 2:28:41.

Ukupni pobednici 28. Zagrebačkog maratona: Wycliffe KIPKORIR BIWOT, 2:19:47, četvrti put nosi pobedu na zagrebačkom maratonu, drugoplasirani Nelson KIPKOGI CHERUTICH, 2:23:45, Isaac KIMUTAI NGENO. 2:24:36, Goran GRDENIĆ kao četvrtoplasirani ukupno sa samo 1 sekundom zaostatka i vremenom 2:23:37. peto mesto u muškoj konkurenciji je zauzeo Marko RANKOVIĆ iz Srbije.

Ubrzo nakon ovog uspeha, Ranković je dobio poziv da nastupa za reprezentaciju Srbije na prvenstvu Balkana u maratonu.

Ovogodišnji Zagrebački maraton bio je humanitarnog karaktera gde se svim takmičarima omogućilo da doniraju simbolična sredstva za rehabilitaciju osoba s transplatiranim plućima. Svi trkači koji su učestvovali u humanitarnom delu imali su na majici iz startnog paketa na leđima utisnut citat: “Pusti baterije, napuni pluća” kao simboličan znak zahvalnosti što su svojim doprinosom omogućili kvalitetan i stručan rad na rehabilitaciji osoba u transplatacijskom procesu.

image_pdfKreiraj PDF dokument

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

error: SADRŽAJ JE ZAŠTIĆEN AUTORSKIM PRAVIMA