Autobiografski roman ‘’Vek jedne žene’’ predstavljen lazarevčanima

“Vek jedne žene’’ naziv je knjige Živke Radovanović Lilike čija je promocija održana u Modernoj galeriji Centra za kulturu Lazarevac. Knjiga je ispovest jedne žene koja je u najrazličitijim životnim okolnostima ostala svoja. Pored lične ispovesti, knjiga donosi i specifično svedočanstvo istorijsko-političkih dešavanja proteklih sto godina.
Živka Radovanović
Živka Radovanović

‘’Vek jedne žene’’ je autobiografski roman sa primesama pripovetke koji je punih pet godina u svojim devedesetim godinama pisala Živka Radovanović Lilika. Sa jasnom porukom ‘’Sebi se mora verovati’’. U svom dugom i događajima bogatom, interesantnom životu, Lilika je bila svedok jednog vremena sa mnogo prevrata i promena, koje kroz živa sećanja slikovito opisuje u svojoj knjizi osvrćući se na sudbine ljudi kroz koje su protkane nepisane životne zakonitosti.

Životni vek Živke Radovanović Lilike stao je na 320 stranica knjige kao putokaz sadašnjim i narednim generacijama. Svesna blizine kraja svog zivota trudila se da sve sto je napisala bude u potpunosti istinito do tancina onako kako je zapamtila.Ovo je prva promocija nakon njene smrti.

Ostavljajući knjigu kao svedočanstvo o ljudima i događajima koji su činili njen život i odredili njegov tok autorka je ispunila želju svoje unuke i ostavila bezbroj mudrih misli za svoje potomke. Koliko je ljubav bake i unuke bila jaka govori i to da Lilika uopšte nije volela da piše, a retka pisma koja je u životu napisala našla su svoje mesto na stranicama knjige.

image_pdfKreiraj PDF dokument

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

error: SADRŽAJ JE ZAŠTIĆEN AUTORSKIM PRAVIMA