Barajevo rešava problem vodosnabdevanja

Zamenik gradonačelnika Goran Vesić obišao je radove na izgradnji vodovodne mreže i rezervoara u naseljima Vrapče brdo i Brđanski kraj u opštini Barajevo. Vesić je tom prilikom naveo da se ovaj kraj nalazi na oko četrdeset kilometara od Beograda, a da, nažalost, još uvek nema vodu. On je podsetio da 2013. godine zasigurno polovina Barajeva nije imala vodu, a sa izgradnjom preostalih nekoliko rezervoara čitava će opština imati vodu.

– Urađeno je više od 36 kilometara sekundarne vodovodne mreže u selima Arnajevo i Rožanci, te da bi ona bila puštena u funkciju, neophodno je da se urade rezervoari. Grade se, dakle, dva, i to jedan od 750 litara i drugi od 500 litara. Pokriće oko 1.200 domaćinstava u Arnajevu, Beljini i Rožancima, a odavde će biti i crpna stanica za snabdevanje visinskih delova, tako da će konačno oko tri hiljade ljudi dobiti vodu. Preostaju još dva rezervoara: u Dubravi, koji će uz ovu većim delom pokrivati i opštinu Sopot, kao i rezervoar Vis, što je preduslov da bi se vodom snabdelo selo Manić. Po okončanju svega, kompletno će Barajevo biti snabdeveno vodom – rekao je Vesić.

Svaki deo grada je važan, poručio je zamenik gradonačelnika. Predsednik opštine Barajevo Slobodan Adamović istakao je da je ovo pokazatelj da se drži obećana reč i da će se rešiti višedecenijski problem. On je zahvalio Gradu Beogradu i Vesiću lično, jer bez njihove pomoći opština sama ne bi mogla da uradi rezervoare. Precizirao je da samo ova dva rezervoara predstavljaju investiciju od bezmalo sedamdeset miliona dinara.

 

image_pdfKreiraj PDF dokument

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

error: SADRŽAJ JE ZAŠTIĆEN AUTORSKIM PRAVIMA