BARAJEVO: Svečana akademija povodom 20 godina od NATO agresije

U Centru za kulturu Barajevo održana je svečana akademija povodom obeležavanja 20 godina od NATO agresije na Saveznu republiku Jugoslaviju pod nazivom „Da se ne zaboravi 1999. godina”. Prisutnima se na akademiji obratio predsednik Gradske opštine Barajevo Slobodan Bata Adamović koji je istakao da se naša zemlja mora uvek sećati svih žrtava i boraca koji su stali uz svoju zemlju, borili se i dali zvoje živote, pokazujući kako se voli Srbija. U programu je učestvovalo i društvo „Srbski pravoslavni pojci“.

Gradska opština Barajevo će kao i ranijih godina organizovati akademije u znak sećanja na sve nedužno postradale u NATO agresiji kao i one koji su svoj život dali da odbrane svoju zemlju, istakao je u izjavi za Gem predsednik opštine Barajevo Slobodan Bata Adamović.

Na teritoriji opštine Barajevo, jedan vojnik je izgubio život iz sela Arnajevo. Mi svake godine obeležavamo i obilazimo njegovo mesto pogibije i posebno mi je drago što su danas sa nama predstavnici Vojske Srbije – dodao je Adamović.

Slobodan Bata Adamović, predsednik GO Barajevo
Slobodan Bata Adamović, predsednik GO Barajevo

Adamović kaže da je, kada ubijete 79-oro dece, u najmanju ruku ironično takvu akciju nazvati „Milosrdni anđeo“. On je rekao da je zahvaljujući predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću naša zemlja danas jača i nije usamljena u svetu.

Među gostima svečane akademije bio je predsednik opštine Lazarevac Bojan Sinđelić koji je izjavio da dve opštine imaju izuzetno dobru saradnju u mnogim oblastima i da se prijateljstvo suseda ogleda i u tome kada se odaje pomen svim žrtvama bombardovanja.

Svečanoj akademiji povodom 20 godina od NATO agresije u Centru za kulturu prisustvovalo je rukovodstvo opštine Barajevo, direktori svih javnih preduzeća i ustanova kao i predstavnici lazarevačke opštine i Vojske Republike Srbije.

image_pdfKreiraj PDF dokument

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

error: SADRŽAJ JE ZAŠTIĆEN AUTORSKIM PRAVIMA