Besplatna agrohemijska analiza zemljišta

U organizaciji Gradske opštine Lazarevac i Poljoprivredne savetodavne stručne službe Mladenovac na teritoriji GO Lazarevac sprovodi se akcija besplatne agro-hemijske analize zemljišta. Pravo učešće imaju  svi registrovani poljoprivredni proizvođači sa teritorije naše opštine. Član Veća GO Lazarevac zadužen za oblast poljoprivrede Nenad Bačanac pozvao je   poljoprivrednike da iskoriste ovu priliku za besplatnu hemijsku analizu zemljišta koju im je omogućila gradska opština Lazarevac.

analiza zemljišta za višegodišnje zasade

  Registrovani poljoprivredni proizvođači sa teritorije GO Lazarevac, pravilno uzete i pripremljene uzorke zemljišta mogu doneti od ponedeljka 03. avgusta.  Akcija uzimanja uzoraka zemljišta u cilju besplaten agro-hemijske analize biće organizovana na tri lokacije.  Najpre 3. avgusta u Domu kulture u Velikim Crljenima u periodu od 10 – 14 časova. U objektu Doma kulture u Šopiću ova akcija se organizuje 4. avgusta od 10 do 14 časova. Akcija će biti organizovana i 5. avgusta od 10 do 14 časova u Domu kulture u Dudovici.  

Nenad Bačanac
Nenad Bačanac

Član veća Nenad Bačanac je podsetio da je proces uzimanja uzorka zemljišta veoma jednostavan.  Za ovakav vid savetodavne i stručne podrške iz godine u godinu zainteresovan je sve veći broj poljoprivrednika.  Uz poziv da se odazovu i ovoj akciji Nenad Bačanac je apelovao na  zainteresovane da se prilikom dolaska na lokaciju pridržavaju svih propisanih preventivnih epidemioloških mera.
Agro-hemijsla analiza preduslov investicija
Na osnovu dobijenih podataka agrohemijskih analiza, klimatskih uslova, tipa zemljišta, biljne vrste koju želimo da gajimo, sudbine žetvenih ostataka i visine planiraniranog prinosa, potrebno je odrediti količinu, vrstu i vreme primene mineralnih ili organskih đubriva.  Zbog toga je stručna savetodavna pomoć postala nezaobilazni oslonac poljoprivrednika u planiranju i investiranju .

image_pdfKreiraj PDF dokument

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

error: SADRŽAJ JE ZAŠTIĆEN AUTORSKIM PRAVIMA