BeogradLazarevacVesti

Biblioteka “Dimitrije Tucović“ bogatija za 1500 naslova

Bibilioteka “Dimitrije Tucović“  postala je bogatija za 1500 novih naslova. Ovogodišnja javna nabavka, koja je kasnila zbog aktuelne epidemiološke situacije, realizovana je u julu. Vrednost knjiga je 1,2 miliona dinara. Biblioteka je unapredila i rad elektronskog kataloga, što je veoma bitno za sve korisnike u periodu izolacije.

biblioteka -odlaganje knjigaBiblioteka “Dimitrije Tucović“ i ove godine bogatija je za 1500 novih naslova. To su sve knjige izdate do marta 2020. godine. Vrednost javne nabavke je 1,2 miliona dinara. Kao i do sada posebna pažnja posvećena je dečjem odeljenju, ali nisu izostali ni najaktuelniji naslovi beletristike, kao i novi sadržaj u stručnom odeljenju.

biblioteka - elektronski katalogNa sajtu lazarevačke biblioteke možete pronaći i elektronski katalog . Na ovaj način možete pretražiti sve knjige kako matične biblioteke tako i u ograncima. Kako bi ovaj sistem u potpunosti funkcionisao  neophodno je i da korisnici koji samostalno biraju knjige u biblioteci, svaku vrate na svoje mesto ili je odlože da to uradi bibliotekar.U vremenu pandemije biblioteka je prilagođavala svoj rad aktuelnoj epidemiološkoj situaciji. Građani Lazarevca, kako nam je rekla Dragana Marinković poštuju propisane mere u ovoj ustanovi kulture.

biblioteka - rad sa čitaocima

Tokom avgusta biblioteka je otvorena za čitaoce radnim danima od 9 do 16 časova, dok su subota i nedelja neradni.  Leto i godišnji odmori su period kada se najčešće družimo sa knjigom. Na plaži, na planini ili  nekom samo nama znanom mestu za predah knjiga je uvek uz nas. U godini kada nam  je odmor u drugom planu knjiga je i dalje tu da nas odvede na mesta gde nećemo stići, da nam podari mir, spokoj, probudi maštu , obogati znanje i oplemeni dušu.

 

 

image_pdfKreiraj PDF dokument

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

error: SADRŽAJ JE ZAŠTIĆEN AUTORSKIM PRAVIMA