Biblioteka „Dimitrije Tucović“ kreirala aplikaciju „Digitalni vodič“

U saradnji sa Matematičkim institutom Srpske akademije nauka i umetnosti, Biblioteka „Dimitrije Tucović“ Lazarevac kreirala je aplikaciju „Digitalni vodič Lazarevac“. Ovaj projekat realizovan je uz podršku Ministarstva kulture i informisanja. Instaliranjem ove aplikacije na svoj mobilni uređaj građani i turisti se upoznaju sa istorijom Lazarevca i njegovim znamenitostima. Od sada najvažnije podatke o nastanku grada i njegovom razvoju možete imati na svom dlanu. Aplikacija, pored toga što ima ćirilično i latinično pismo, prevedena je i na engleski jezik.

Digitalni vodič Lazarevac

Aplikacija „Digitalni vodič Lazarevac“ koju je lazarevačka biblioteka osmislila uz podršku Ministarstva kulture i u saradnji sa Matematičkim institutom SANU, ima za cilj da se građani ali i turisti upoznaju sa znamenitostima Gradske opštine Lazarevac. Biblioteka „Dimitrije Tucović“ na ovaj način čuva kulturnu baštinu našeg kraja. Sadržaj ove aplikacije je na ćirilici i latinici a preveden je i na engleski jezik. Tekstualni sadržaj je i u audio formi za slabovide, kao i vizuelnoj za osobe oštećenog sluha.

Aplikacija Digitalni vodič

Inače, nagradu „Dejan Medaković“ za 2020. godinu, koju dodeljuje izdavačka kuća „Prometej“ iz Novog Sada, dobio je Dejan Vukićević za knjigu „NON IMPRIMATUR ili cenzura u bibliotekarstvu i izdavaštvu“. Žiri se jednoglasno odlučio za izdanje koje je zajednički poduhvat biblioteke „Vlada Aksentijević“ iz Obrenovca i biblioteke „Dimitrije Tucović“ iz Lazarevca.

image_pdfKreiraj PDF dokument

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

error: SADRŽAJ JE ZAŠTIĆEN AUTORSKIM PRAVIMA