BeogradLazarevacSportVesti

Bojan Sinđelić novi predsednik Skupštine gradske opštine Lazarevac

 Na konstitutivnoj sednici Skupštine gradske opštine Lazarevac na mesto predsednika izabran je Bojan Sinđelić, dosadašnji predsednik GO Lazarevac. Na mesto sekretara izabran je diplomirani pravnik Dalibor Matijašević. Na konstitutivnoj sednici su verifikovani mandati odbornika. Formirane su tri odborničke grupe: Aleksandar Vučić – Za našu decu, Grupa građana “Lazarevac – Naša kuća“, Socijalistička partija Srbije, Jedinstvena Srbija, Zeleni Srbije.

Skupstina 1Samom početku konstitutivne sednice  predsedavao je najstariji odbornik Slobodan Milanović iz odborničke grupe Aleksandar Šapić – Pobeda za Lazarevac. Pomagali su mu najmlađi odbornici Danijela Vlajković iz SNS i Miloš Petrović iz GG “Lazarevac naša kuća“.

Skupstina 2Skupština je verifikovala mandate 35 odbornika liste Aleksandar Vučić – Za našu decu, 8 odbornika koalicije SPS, JS i Zeleni Srbije, 2 odbornika grupe Aleksandar Šapić – Pobeda za Lazarevac, 12 odbornika GG “Lazarevac – Naša kuća“, po dva  “Za kraljevinu Srbije – Zelena stranka Srbije“ i Srpska stranka Zavetnici.

Skupstina 4Predlog da se na mesto predsednika Skupštine GO Lazarevac izabere Bojan Sinđelić obrazložio je predsednik OO SNS Bojan Stević.

skupstina 6

Novoizabrani predsednik skupštine GO Lazarevac zahvalio se na ukazanom poverenju i izrazio uverenje da će u naredne četiri godine lazarevački parlament funkcionisati  u skladu sa demokratskim principima.  Trudiću se da obavljam ovu funkciju najbolje što mogu, kao što sam i proteklih osam godina to radio kao član veća i predsednik GO Lazarevac, rekao je Sinđelić.

Skupština GO Lazarevac je na mesto sekretara izabrala Dalibora Matijaševića, diplomiranog pravnika i zaposlenog u JP EPS. Tokom sednice izabrana su stalna radna tela : Komisija za kadrovska i administrativna pitanja i Mandatna komisija. Kako se očekuje izvršna vlast će biti formirana na narednoj sednici skupštine. Za narednu sednicu odloženo je donošenje odluka o izboru zamenika predsednika Skupštine i zamenika sekretara.

image_pdfKreiraj PDF dokument

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

error: SADRŽAJ JE ZAŠTIĆEN AUTORSKIM PRAVIMA