Boks klub “Grejtest” ugostio mađarskog boksera Zoltana Harča, osvajača tri evropska prvenstva

Boks klub “Grejtest” iz Lazarevca ugostio je još jedno svetsko boksersko ime, Mađara Zoltana Harča, osvajača tri evropska prvenstva i učesnika na dva olimpijska takmičenja. Harč je boravio u Lazarevcu i tokom dva dana u prostorijama kluba “Grejtest” održani su javni sparinzi sa bokserima iz Lazarevca, Slovenije, Aranđelovca i Beograda.

Još jedno svetsko boksersko ime sparingovalo je sa bokserima iz Srbije u okviru priprema za novu sezonu. Sparinzi su održani u prostorijama BK “Grejtest”, koji su u prethodnom periodu ugostili i Filipa Hrgovića iz Hrvatske i Tervela Puleva iz Bugarske. Oni koji ne prate boks, ne mogu ni znati koliko su ova imena u svetu boksa velika i značajna, kaže Nemanja Stolić, trener i bokser kluba “Grejtest”.

Nemanja Stolić
Nemanja Stolić

Pored boksera iz Slovenije, koji su na poziv kluba došli na sparing, sa mađarskim šampionom boksovali su i bokseri iz Beograda, ali i Lazarevca.

Zoltan Harč je osvajač tri evropska prvenstva. Ima 27 godina i iza sebe brojna priznanja i osvojene turnire. Po prvi put je u Lazarevcu i kaže da očekuje da ova poseta preraste u prijateljske susrete. Pitali smo ga i kako postati i ostati dobar bokser i koji su njegovi saveti mladim bokserima.

Zoltan Harč
Zoltan Harč

Trener Aleš Šurbek iz Slovenije kaže da je u Lazarevcu već treći put a da sa boks klubom “Grejtest” neguju jako prijateljstvo ali i dobru sportsku saradnju. Navodi da je upornost i težak rad odlika dobrih i jakih sportista a to posebno važi u boksu. Za njega je boks plemenita veština iako je par puta dobio batine ali da su se tokom ovog sparinga Mađari pokazali kao bolji.

Nakon javnog sparinga sa Mađarima i Slovencima, boksere kluba “Grejtest” očekuje i državno prvenstvo kao i brojni turniri, a njihov trener Nemanja Stolić očekuje da će ih za nekoliko godina možda videti i na Olimpijskim igrama.

image_pdfKreiraj PDF dokument

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

error: SADRŽAJ JE ZAŠTIĆEN AUTORSKIM PRAVIMA