LajkovacVesti

Budućnost Lajkovca zavisi od dva projekta

Izgradnja obilaznice oko Lajkovca i rešavanje problema vodosnabdevanja priključenjem na sistem “Stubo – Rovni“  kapitalni su projekti za ovu opštinu, a po rečima predsednika opštine Andrije Živkovića tokom protekle nedelje obavljeni su ključni razgovori u cilju pronalaženja rešenja i realizacije ovih investicija.

Lajkovac

Izgradnja obilaznice oko Lajkovca kojom bi se Ibarska Magistrala povezala sa novoizgrađenim Autoputem projekat je opštine Lajkovac koji je podržala i ministarka saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović a tim povodom organizovan je sastanak između predsednika opštine Lajkovac Andrije Živkovića i direktora JP “Koridori Srbije“ Zorana Babića.

Andrija-Živković
Andrija Živković

U toku je konkurs kod Ministarstva privrede za izradu tehničke dokumentacije, pre svega za putnu infrastrukturu. Ako nam rezultati budu povoljni nadamo se da ćemo do kraja godine imati tu projektno tehničku dokumentaciju. Nadam se da ćemo naći zajednički jezik sa Ministarstvom građevine, Putevima Srbije i Koridorima i početi izgradnju obilaznice, ako ne u 2019. godini onda u 2020. godini – dodao je Živković.

Od posebnog značaja za opštinu Lajkovac je i rešavanje problema vodosnabdevanja, kroz završetak projekta i priključenje opštine Lajkovac na vodovodni sistem “Stubo – Rovni“.

Stubo-Rovni

Od realizacije ova dva projekta po rečima predsednika opštine Lajkovac Andrije Živkovića zavisi i budućnost Lajkovca, zbor toga je njihova realizacija prioritet.

image_pdfKreiraj PDF dokument

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

error: SADRŽAJ JE ZAŠTIĆEN AUTORSKIM PRAVIMA