Budžet GO Lazarevac u 2019. godini veći za 18 odsto

Budžet GO Lazarevac u 2019. godini biće milijardu 177 miliona 495 hiljada 335 dinara, što je rekordan iznos u lazarevačkoj gradskoj kasi. Po rečima predstavnika rukovodstva opštine u 2019. godini budžet će biti razvojan i socijalno odgovoran, a planirani su i brojni projekti. U okviru 24 tačke dnevnog reda usvojeni su i svi prateći programi rada javnih preduzeća i ustanova.

Minutom ćutanja na početku 21. sednice Skupštine opštine Lazarevac odata je počast nedavno preminulom članu veća i bivšem predsedniku GO Lazarevac Draganu Alimpijeviću. Na samom početku sednice koja je imala 24 tačke dnevnog reda odbornicima se obratio predsednik grupe građana ”Lazarevac naša kuća” Milan Đorđević i izneo brojne primedbe na pripremu sednice.

Milan Đorđević, predsednik grupe građana ''Lazarevac naša kuća''
Milan Đorđević, predsednik grupe građana ”Lazarevac naša kuća”

Grupa građana ”Lazarevac naša kuća” je i ovoga puta napustila skupštinsku sednicu sa zahtevom da se uvede televizijski prenos, a primedbe na kratak rok za analizu obimnog materijala i pripremu sednice izneo je i predsednik odborničke grupe Demokratske stranke Igor Gospavić.

Skupština GO Lazarevac usvojila je izveštaj o izvršenju budžeta za 2018. godinu, ostvarenje prihoda je 72,16 odsto, a rashoda 53,17 odsto. Budžet za ovu godinu odbornicima je obrazložio šef odeljenja za budžet i finansije Dušan Marković koji je istakao da iznosi 1 milijardu 177 miliona 495 dinara.

Bojan Sinđelić, predsednik GO Lazarevac
Bojan Sinđelić, predsednik GO Lazarevac

Predsednik GO Lazarevac Bojan Sinđelić je naglasio da će budžet u narednoj godini biti za 18 odsto veći nego u ovoj i istakao da je to još jedan od pokazatelja uspešnog rada opštinskog rukovodstva. Navodeći značajne projekte Sinđelić je istakao rešavanje gorućih problema. Budžet će za 30 odsto biti veći u segmentu investicija, planirana je rekonstrukcija vodovodne i kanalizacione mreže,  izgradnja montažne garaže, urbanih džepova i platoa ispred Centra za kulturu, javne rasvete i pešačkih staza u centralnoj gradskoj zoni.

Planirana je i izgradnja balon hale za osnovnu školu ”Vojislav Voka Savić”, vrtića u Stepojevcu, kao i Doma kulture u Mirosaljcima. Sredstva su izdvojena i za izgradnju bunara u Nepričavi, čime će biti rešen problem vodosnabdevanja. Povećana su i socijalna davanja ali i očekuju se i dodatna sredstva iz gradskog i republičkog budžeta. Uz podršku gradskog budžeta gradiće se i kanalizaciona mreža u Velikim Crljenima ali i započeti izgradnja autobuske stanice u Lazarevcu.

Predsednik skupštine GO Lazarevac Tomislav Rikanović je izrazio zadovoljstvo i zahvalio se odbornicima na uspešnoj saradnji tokom ove godine.

Tomislav Rikanović, predsednik skupštine GO Lazarevac
Tomislav Rikanović, predsednik skupštine GO Lazarevac

Na kraju i tokom sednice srećne novogodišnje i božićne praznike građanima su poželeli i predstavnici svih odborničkih grupa lazarevačkog parlamenta.

image_pdfKreiraj PDF dokument

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

error: SADRŽAJ JE ZAŠTIĆEN AUTORSKIM PRAVIMA