Centar za kulturu Lazarevac sprema bogat kulturni program i u 2019. godini

U protekloj godini Centar za kulturu Lazarevac imao je bogat program. Veliki broj kulturnih dešavanja obeležio je prethodnih 12 meseci a publika je uživala u kvalitetnim muzičkim, filmskim, likovnim i pozorišnim dešavanjima. Radom je zadovoljna direktorka Stela Stanišić koja je istakla da je samo filmski sadržaj videlo više od 18 000 posetilaca. Tokom januara publika će moći da pogleda sve aktuelne filmske hitove. Kada je u pitanju 2019. godina Lazarevčani će imati priliku da vide gostujuću izložbu galerije Milana Konjovića iz Sombora a prava poslastica biće gostovanje Srpskog narodnog pozorišta sa predstavom “Na Drini ćuprija” u režiji Kokana Mladenovića.

Izložba Zorana Milutinovića

U toku 2018. godine bilo je mnoštvo kvalitetnog programa, veliki broj publike a Centar za kulturu Lazarevac uspešno je prolazio na svim konkursima na kojima su odobrena značajna sredstva koja su pospešila rad ove kulturne ustanove. Direktorka Stela Stanišić kaže da su prošlu godinu obeležile mnoge predstave ali i izložba Save Šumanovića.

Sava-Šumanović-2

Tokom svog rada Centar za kulturu Lazarevac nije pravio velike kompromise i publika je uvek mogla da se osloni na rad zaposlenih znajući da će im ponuditi kvalitetan kulturni izbor.

Grad Beograd preneo je osnivačka prava nad Centrom za kulturu u nadležnost opštine Lazarevac a direktorka Stanišić i više je nego zadovoljna saradnjom sa lokalnim strukturama najavljujući da će u toku godine biti urađeni svi platoi ispred Centra za kulturu.

predstava-4

I u 2019. godini publiku očekuje veliki broj kulturnih dešavanja. Lazarevčani će imati priliku da vide gostujuću izložbu galerije Milana Konjovića iz Sombora a prava poslastica biće gostovanje Srpskog narodnog pozorišta sa predstavom “Na Drini ćuprija” u režiji Kokana Mladenovića.

Predstava

Centar za kulturu Lazarevac dobio je od Filmskog centra sredstva u iznosu od 5 miliona dinara za kupovinu digitalne aparature za prikazivanje filmova a ove godine će biti realizovana javna nabavka, a osnivač, opština Lazarevac će učestvovati sa 2 miliona dinara, najavila je Stela Stanišić. Na ovaj način biće nabavljena vredna oprema koja će poboljšati uslove za gledanje filmova.

image_pdfKreiraj PDF dokument

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

error: SADRŽAJ JE ZAŠTIĆEN AUTORSKIM PRAVIMA