Centar za kulturu obeležio Svetski dan socijalne pravde

Povodom Međunarodnog dana socijalne pravde koji se u svetu i kod nas obeležava 20. februara, u galeriji „Savremenici“, u organizaciji Centra za kulturu Lazarevac održana je tribina na kojoj je govorio državni sekretar u Ministarstvu za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Antić. Resorno ministarstvo preko svojih sektora aktivno radi na povećanju socijalne pravde, istakao je u izjavi za medije državni sekretar Zoran Antić i naglasio da naša zemlja ulaže maskimalne napore da građani koji se nalaze u sistemu socijalne zaštite budu jednako zastupljeni.

Tribina u Centru za kulturu Lazarevac

U svetu i kod nas Međunarodni dan socijalne pravde obeležava se 20. februara. Tim povodom, u organizaciji Centra za kulturu Lazarevac, u galeriji „Savremenici“ održana je tribina na kojoj je govorio državni sekretar u Ministarstvu za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Antić. On je istakao da je resorno ministarstvo prepoznalo Centar za kulturu Lazarevac kao instituciju koja je svojim radom pokazala zainteresovanost za zapošljavanje osoba sa invaliditetom.

Antić i Mijušković
Antić i Mijušković

Svetski dan socijalne pravde je veoma značajan i Centar za kulturu je aktivan u ciljevima da se u društvene tokove uključe ugrožene kategorije stanovništva, poručio je direktor Marko Mijušković. Izrazio je zadovoljstvo što Centar za kulturu preko projekata ima priliku da zaposli osobe sa invaliditetom  i podsetio da ova ustanova uspešno sprovodi projekat „Moja prva plata“

Veoma je bitno da tema socijalne pravde, pre svega uključivanje  ugroženih kategorija stanovništva u društvene aktivnosti, bude jedan od prioriteta našeg društvenog funkcionisanja, zaključio je Mijušković.

image_pdfKreiraj PDF dokument

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

error: SADRŽAJ JE ZAŠTIĆEN AUTORSKIM PRAVIMA