Crveni krst Lazarevac najhumanija sredina u 2019. godini

Prema zvaničnim podacima Instituta za transfuziju krvi  Lazarevac je u protekloj godini bio najhumanija sredina sa 6,06 odsto davaoca u odnosu na broj stanovnika, dok je prosek u celoj Srbiji ispod 3 procenta.

krv

U dogovoru sa Institutom za transfuziju krvi, Crveni krst Lazarevac je organizovao akciju dobrovoljnog davalaštva krvi. Akcija je održana u Centru za kulturu Lazarevac.

Vanredna akcija dobrovoljnog davalaštva krvi i ove godine organizovana je krajem januara prema planu Instituta za transfuziju krvi i Crvenog krsta Lazarevac. Svoju humanost Lazarevčani su pokazali  i ovoga puta, broj prikupljenih jedinica u prvih par sati akcije bio je preko 80 od planiranih sto. Lazarevac je prema zvaničnim podacima i ove godine najhumanija sredina.

Dobrovoljni davalac

Uprkos periodu gripa i respiratornih infekcija tokom ove akcije nije povećan broj onih koji zbog zdravstvenih problema nisu mogli da daju krv.

Protekla godina bila je i više nego uspešna kada je davalaštvo krvi u Lazarevcu u pitanju i to je trend koji traje godinama unazad. I u ovoj godini očekuje se da humani Lazarevčani postignu nove rekorde, odnosno da broj prikupljenih jedinica bude oko 4000.

Lazarevčani humani davaoci

Naredna akcija zimske kampanje dobrovoljnog davalaštva krvi biće organizovana 12. februara u Centru za kulturu nakon čega će uslediti redovne akcije krajem februara i početkom marta.

image_pdfKreiraj PDF dokument

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

error: SADRŽAJ JE ZAŠTIĆEN AUTORSKIM PRAVIMA