Da li će se Lazarevčani vakcinisati protiv koronavirusa?

Epidemija koronavirusa u Srbiji je počela u martu mesecu kada je zabeležen prvi slučaj zaraze. Od tada, naša zemlja je imala tri pika, a trenutno se nalazimo upravo u trećem, a situacija se blago poboljšava. Ipak, epidemiolozi napominju da nema mesta opuzštanju i da se sve propisane mere moraju poštovati, kako bi Srbija izašla iz nepovoljne epidemiološke situacije.

Lazarevac

Ono što može biti prekretnica u borbi protiv ovog virusa jeste vakcina protiv kovida 19. Na tržištu se do sada mogu pronaći vakcine Fajzera i Bionteka, AstraZeneka i Oksfordska, ruska Sputnjik, kao i kineska vakcina. Pitali smo Lazarevčane da li će primiti vakcinu i kojem proizvođaču bi najpre poverili svoje zdravlje.

Foto: Tanjug

Čitava planeta željno je čekala dan kada će se pojaviti vakcina protiv koronavirusa, a vodeće zemlje nedavno si i javnosti predstavile svoje vakcine čija distribucija je uveliko u toku. I dok jedni govore kako će sigurno primiti vakcinu, ima i onih koji su skeptični. U Srbiji se pored ove dileme javila i ona, primiti rusku, američku, ili možda ipak kinesku. Lazarevčani su podeljeni po pitanju vakcinisanja, jedni su za, dok drugi – ni pod tačkom razno! Oni koji su pristalice vakcine, prednost daju ruskoj Sputnjik vakcini, ali ima i onih kojima proizvođač nije bitan.

Centar Lazarevca

Agencija za lekove Srbije je 17. decembra dala dozvolu za uvoz Fajzerove vakcine, u međuvremenu u našu zemlju stigla je i ruska vakcina. Cilj je da se ove godine vakciniše najmanje 20 odsto građana, poručuju iz Instituta „Batut“.

image_pdfKreiraj PDF dokument

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

error: SADRŽAJ JE ZAŠTIĆEN AUTORSKIM PRAVIMA