LazarevacVestiZanimljivosti

Da li Lazarevčani veruju u ljubav?

Srpska pravoslavna crkva i njeni vernici 14. februara slave Svetog Trifuna, dok na Zapadu se tog datuma obeležava Sveti Valentin. Polovinom ovog meseca sve je veća praksa, posebno kod mladih, da se slavi Dan zaljubljenih. Ovaj običaj potiče iz vremena antičke Grčke i Rima, kada su slavljena božanstva plodnosti i zaštitnici svetosti braka. Naše sugrađane smo pitali da li će obeležiti dan zaljubljenih i da li veruju u ljubav. Većina Lazarevčana kaže da veruje u ljubav, ali ima i onih koji tvrde da je romantike bilo više u neka stara i srećnija vremena.

Lazarevac, glavna ulica

U pravoslavnom svetu 14. februara se slavi Sveti Trifun, zaštitnik vinogrdara, oni koji ga slave, izlaze u vinograde i obrezuju i zalivaju vinom vinovu lozu. Na zapadu, 14. februara je Sveti Valentin, Dan Zaljubljenih, sve popularniji u našoj zemlji, pogotovo među mladima. Ovaj praznik mnogi smatraju komercijalnim, od koga mnoge trgovine imaju veliki profit.

Lazarevačka glavna ulica

Mnogobrojni Lazarevčani kažu da će proslaviti Dan zaljubljenih i da će iskoristiti priliku da voljenoj osobi priušte poklon. Ipak, ima i onih koji tvrde da je više ljubavi bilo u prošlosti.

Bilo da slavite Svetog Trifuna, ili obeležavate Dan zaljubljenih, ljubav pokazujte voljenoj osobi svakodnevno, jer je to jedini i pravi recept za srećan život.

image_pdfKreiraj PDF dokument

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

error: SADRŽAJ JE ZAŠTIĆEN AUTORSKIM PRAVIMA