DAN DOMAĆEG FILMA U 13 GRADOVA SRBIJE: U Lazarevcu 2 projekcije

U organizaciji Filmskog Centra Srbije i DOK Srbija, a u okviru programa Dan domaćeg filma, u četvrtak 29. novembra, održaće se projekcije domaćih dokumentarnih filmova u trinaest gradova Srbije.

U Centru za kulturu Lazarevac biće prikazana dva dokumentarna filma: “Tako mi na Istoku” rediteljke Katarine Mutić i “Dnevnik jednog kamiondžije o bratu kamiondžiji” reditelja Miloša Ljubomirovića. Nakon projekcije, gledaoci će imati priliku da razgovaraju sa scenaristom Ivanom Stančićem i rediteljem Milošem Ljubomirovićem.

Tako mi na Istoku
Dokumentarni film “Tako mi na Istoku”

Jednosatna dokumentarna priča “Tako mi na Istoku” je priča o vlaškoj vračari i njenoj porodici. Desanka je vlaška vračara, ali je istovremeno i žena, majka i supruga. Kako protiče dan jedne takve žene, kako sa njom žive njeni najbliži, da li ona rešava svoje probleme podjednako lako kao i tuđe? Možemo pomisliti da je u pitanju samo prevara. Možemo pomisliti svašta, ali veoma retko pomislimo da ove vračare, veštice ili kako ih već zvali, imaju život, dom, porodicu.

Kratkometražni dokumentarni film “Dnevnik jednog kamiondžije o bratu kamiondžiji” Miloša Ljubomirovića je priča o životu na dva kontinenta. Dok prelazi najrazličitija prostranstva i živopisne krajolike Amerike, Dušan preko Skype-a razgovara sa bližnjima u Srbiji. Različiti trenuci sreće i tuge smešteni su u maloj kabini kamiona. Za to vreme ceo jedan život se dešava u domovini, a Dušan ima samo privid učestvovanja u njemu.

dokumentarni film "Dnevnik jednog kamiondžije o bratu kamiondžiji"
Dokumentarni film “Dnevnik jednog kamiondžije o bratu kamiondžiji”

Osim u Lazarevcu, Dan domaćeg filma održaće se i u Novom Sadu, Subotici, Vrnjačkoj Banji, Gornjem Milanovcu, Leskovcu, Pančevu, Zrenjaninu, Novom Pazaru, Ivanjici, Čačku, Šapcu i Negotinu.

image_pdfKreiraj PDF dokument

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

error: SADRŽAJ JE ZAŠTIĆEN AUTORSKIM PRAVIMA