BeogradLazarevacVesti

Danas i sutra najtopliji dani od početka leta

Danas i sutra biće najtopliji dani od početka leta. Na području cele zemlje na snazi su crveni i narandžasti meteo-alarm. Najviše dnevne temperature kretaće se između 38 i 40 stepeni.

Republički hidrometereološki zavod upozorio je da će u Srbiji danas, kao u četvrtak, biti veoma toplo i sunčano vreme, sa temperaturom od 34 do 40 stepeni. Jedino se u Vojvodini posle podne očekuju pljuskovi, koji će nakratko spustiti temperaturu.

Crevni meteo-alarm na snazi je u Beogradu, Sremu, Zapadnoj i Jugoistočnoj Srbiji, Šumadiji i Pomoravlju dok je narandžasti meteo-alarm upaljen na području Bačke, Banata, Istočne i Jugozapadne Srbije, kao i KiM.

U četvrtak pretežno sunčano i veoma toplo sa najvišom temperaturom u većini mesta od 34 stepena do 40 stepeni, a u severnim i centralnim predelima Srbije posle podne i uveče, uz lokalni razvoj oblačnosti, očekuje se kratkotrajna kiša ili pljusak sa grmljavinom. Temperatura će u petak biti u kratkotrajnom padu (za pet do osam stepeni), a od subote ponovo toplije, pa se od nedelje očekuje povratak maksimalnih temperatura od 35 do 40 stepeni.

image_pdfKreiraj PDF dokument

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

error: SADRŽAJ JE ZAŠTIĆEN AUTORSKIM PRAVIMA