Dejan Masliković posetio biblioteku ”Dimitrije Tucović”

Biblioteku ”Dimitrije Tucović” Lazarevac posetio je pomoćnik za razvoj digitalne istraživačke infrastrukture u oblasti kulture i umetnosti pri Ministarstvu kulture i informisanja Dejan Masliković. Lazarevačka biblioteka uzela je učešće u projektima ”Digitalizacija zavičajne građe”, učešće u okviru ”Wifi kulture Srbije” kao i edukacija bibliotekara u okviru digitalizacije.
Dejan Masliković, pomoćnik za razvoj digitalne istraživačke infrastrukture u oblasti kulture i umetnosti
Dejan Masliković, pomoćnik za razvoj digitalne istraživačke infrastrukture u oblasti kulture i umetnosti

Tokom obilaska biblioteke ”Dimitrije Tucović” Dejan Masliković pomoćnik za razvoj digitalne istraživačke infrastrukture u oblasti kulture i umetnosti pri Ministarstvu kulture i informisanja istakao je značaj digitalizacije u kulturi kao digitalnom mehanizmu koji čuva kulturno nasleđe ali i garantuje verodostojnost podataka. Masliković je izrazio zadovoljstvo uslovima i načinom rada lazarevačke biblioteke.

Digitalizacija se u Srbiji najduže odvija u bibliotekama. Biblioteka ”Dimitrije Tucović” Lazarevac je realizovala nekoliko projekata bitnih za digitalizaciju i očuvanje zavičajne građe. Direktorka biblioteke Jasmina Ivanković je izrazila uverenje da će saradnja biti nastavljena i tokom budućih projekata.

Cilj je da se biblioteka ”Dimitrije Tucović” sprovođenjem projekta “Digitalni građanin” transformiše u centar za razvoj digitalnih kompetencija, znanja i veština dece i odraslih. Cilj projekta je da se omogući pristup novim tehnologijama i alatima za lokalne zajednice. Lokalne zajednice bi uz ovaj projekat trebalo da se osnaže i dobiju još jedan način da se pripreme za savremene izazove tržišta rada, znanja i kompetencija.

image_pdfKreiraj PDF dokument

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

error: SADRŽAJ JE ZAŠTIĆEN AUTORSKIM PRAVIMA