Digitalni sadržaji lazarevačke biblioteke tokom vanrednog stanja

Povodom uvedenog vanrednog stanja na teritoriji Republike Srbije zbog epidemije virusa COVID-19, od 16. marta Biblioteka „Dimitrije Tucović“ u Lazarevcu nije otvorena za korisnike i posetioce do daljeg.

Biblioteka u Lazarevcu

Za neophodne službe organizovaće se minimum procesa rada. Tokom epidemije koronavirusa na sajtu biblioteke mogu se videti razni digitalni sadržaji, izjavila je direktorka Jasmina Ivanković.

Jasmina Ivanković
Jasmina Ivanković

Zaposleni u lazarevačkoj biblioteci će period u kojem neće raditi sa čitaocima iskoristiti da prepakuju svoje fondove, pripreme građe za digitalizaciju i sređuju prostorije i pripreme ih za rad nakon vanrednog stanja. Prema preporukama Ministarstva kulture, biblioteka “Dimitrije Tucović” redovno će postavljati digitalne sadržaje na svojoj veb stranici, izjavila je za Gem direktorka Jasmina Ivanković.

Biblioteka Dimitrije Tucović Lazarevac

Na sajtu biblioteke može se naći i onlajn radionica kako isheklati masku, sa detaljnom šemom za rad, kažu zaposleni. Svi čitaoci blagovremeno će biti obavešteni o normalizaciji režima rada sa korisnicima, poručuju u Biblioteci “Dimitrije Tucović”.

image_pdfKreiraj PDF dokument

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

error: SADRŽAJ JE ZAŠTIĆEN AUTORSKIM PRAVIMA