Direktor “Kolubare Građevinar” održao predavanje “Rušenje eksproprisanih objakata za potrebe površinskih kopova”

„Rušenje ekspropisanih objekata za potrebe površinskih kopova“, naziv je plenarnog predavanja koje je održao Miroslav Čantrak direktor Kolubara Građevinara na godišnjoj međunarodnoj konferenciji Srpske agencije za rušenje, dekontaminaciju i reciklažu.

Konferencija je održana u Sava centru od 28. do 30. novembra. Tema ovogodišnje konferencije bila je industrijsko i održivo rušenje, a predavači su bili eminentni stručnjaci na poljima građevinarstva, ekologije i zaštite životne sredine, kako iz zemlje tako iz inostranstva.

Međunarodna dvodnevna konferenciju ,,Industrija i održivo rušenje ili rešenje“, u organizaciji Srpske asocijacije za rušenje, dekontaminaciju i recilažu, sa zvaničnim članstvom u Evropskoj Asocijaciji, održana je u beogradskom Sava centru. Plenarna tema, koju su podržali najznačajniji tehnički univerziteti, fakulteti i druge naučne institucije, medju kojima je i Institut nuklearnih nauka ,,Vinča”, jeste potreba za edukacijom kako naše javnosti i nadležnih institucija, tako i kompanija i njihovih kadrova koji će se baviti ovim poslom.

Кonferenciji su prisustvovali predstavnici industrija iz Finske, Španije, Italije, Beglije, Holandije, Engleske, Francuske, Nemačke, kao i zemalja iz okruženja. Tokom plenarnih predavanja direktor ‘’Kolubara Građevinara’’ Miroslav Čantrak izneo je iskustva u rušenju ekspropisanih objekata za potrebe površinskih kopova. Rušenje objekata je inženjerski posao. Vrlo je bitno izabrati pravi način, tehnologiju i proceduru. Naraočito u urbanimm sredinama, iz razloga opasnih materijala, buke, prašine i naravno, sigurnosti u radu kako izvođača radova tako i okolnog stanovništva, poručeno je na konferenciji i naglašeno da je reciklaža jedan od najbitnijih segmenata.

image_pdfKreiraj PDF dokument

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

error: SADRŽAJ JE ZAŠTIĆEN AUTORSKIM PRAVIMA