Do 11 časova u Lazarevcu izlaznost 15, 92 procenta, glasalo 8. 124 birača

U Srbiji se održavaju redovni izbori za odbornike opštinskih skupština, izuzev u opštinama u kojima odbornicima nije istekao mandat, kao i u svih 17 beogradskih opština. Pravo glasa u GO Lazarevac ima 50. 778 birača koji od jutros u 7 časova glasaju na 64 izborna mesta. Predsednik OIK Dalibor Matijašević u izjavi za RTV GEM rekao je da izbori protiču regularno i da je do 11 časova izlaznost 15, 92 procenta,  što znači da je glasačko pravo iskoristilo 8.124 birača. Pravo glasa iskoristili su i predstavnici lokalnih stranaka koji su glasali na svojim biračkim mestima.
Dalibor Matijašević
Dalibor Matijašević

Pravo glasa u opštini Lazarevac na izborima ima 50. 778 birača a njih 15,92 procenta glasalo je do 11 časova u Lazarevcu. Biračko pravo iskoristilo je 8. 124 Lazarevčana koji glasaju na 64 biračka mesta. Predsednik OIK u Lazarevcu Dalibor Matijašević kaže da je izlaznost dobra i da izbori protiču regularno.

Izbori 2020

Ove godine zbog pandemije koronavirusa izbori se sprovode pod maskama i poštujući sve mere koje je propisala Vlada RS. Slična situacija je i u Lazarevcu a na biračkim mestima obezbeđena su dezinfekciona sredstva i zaštitne maske za birače, a članovi biračkog odbora moraju da nose maske i rukavice i održavaju razmak od najmanje jednog metra.

Biračko mesto Lazarevac

Biračka mesta, ukoliko izbori proteknu regularno, biće zatvorena u 20 časova a prvi nezvanični rezultati mogu se očekivati u 20:45 časova, kaže Matijašević.

Dalibor Maijašević glasa

Svoje biračko pravo iskoristili su i predstavnici lokalnih stranaka.

Bojan Sinđelić i Vukašin Janjević
Bojan Sinđelić i Vukašin Janjević

Na biračkim mestima među prvima su glasali predsednik opštine Bojan Sinđelić i nosilac liste SNS na lokalu Vukašin Janjević, kao i nosilac liste SPS-JS Aleksandar Arsenović.

Aleksandar Arsenović
Aleksandar Arsenović

Predsednik lazarevačkih naprednjaka Bojan Stević glasao je na biračkom mestu broj 9.

Bojan Stević
Bojan Stević

Lider GG „Lazarevac, nađa kuća“ Milan Đorđević Đokin glasao je u Baroševcu.

Milan Đorđević
Milan Đorđević

U Lazarevcu su glasali i Dragana Trajković, predsednica OO SRS-a, Filip Vasiljević član Glavnog odbora Srpske stranke Zavetnici i Zoran Stoisavljević predsednik OO SNP-a.

Dragana Trajković

Filip Vasiljević
Filip Vasiljević
Zoran Stoisavljević
Zoran Stoisavljević

Za vreme izborne tišine u danu za glasanje na biračkom mestu i na 50 metara od njega zabranjeno je isticanje simbola i propagandnog materijala učesnika u izbornoj trci.

Izborno mesto Lazarevac 2020

Tokom izbornog dana mogu se objavljivati izveštaji o tome gde su kandidati sa lista glasali, ali ne i njihove izjave. Konačni rezultati izbora biće objavljeni 96 sati nakon zatvaranja biračkih mesta.

image_pdfKreiraj PDF dokument

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

error: SADRŽAJ JE ZAŠTIĆEN AUTORSKIM PRAVIMA