BeogradLazarevacVesti

Do 16. oktobra prijave za stimulativne otpremnine u RB Kolubara

Prijave za sporazumni prestanak radnog odnosa u JP EPS podnose se odgovarajućim službama Ogranaka Kolubara do 16. oktobra. Sporazum o prestanku radnog odnosa sa zaposlenima koji ispunjavaju uslove i prijave se za prevremeni odlazak iz firme, zaključiće se do 30. decembra ove godine. Predstavnici sindikata Kolubare i JP EPS pozvali su sve zainteresovane da se prijave i istakli da je u skupštinskoj proceduri odluka o izmeni zakona o PIO fondu.

U skladu sa ranije utvrđenim programom optimizacije broja zaposlenih u “Elektroprivredi Srbije”, Nadzorni odbor doneo je Odluku o isplati stimulativne naknade za sporazumni prestanak radnog odnosa. I ove godine predviđeno je šest kategorija zaposlenih koji imaju pravo na stimulativnu otpremninu. U zavisnosti od toga u kojoj grupi se nalaze, biće im isplaćena odgovarajuća naknada. U Ograncima EPS-a formirane su Grupe za podršku, koje će zainteresovanima davati detaljne informacije o uslovima prijavljivanja i postupku odlučivanja o podnetim prijavama.

Prijave za sporazumni prestanak radnog odnosa podnose se odgovarajućim službama Ogranaka do 16. oktobra. Sporazum o prestanku radnog odnosa sa zaposlenima koji ispunjavaju uslove i prijave se za prevremeni odlazak iz firme, zaključiće se do 30. decembra ove godine.

Program je dogovoren sa Vladom Srbije pre dve godine, na zahtev Svetske banke, po rečima predsednika sindikata EPS-a Milana Đorđevića to je spas za zaposlene.

U proceduri skupštine Srbije je i predlog odluke o izmeni zakona o PIO fondu koja će nakon usvajanja važiti retroaktivno. Predsednik sindikata JP EPS kaže da je ispunjen jedan zahtev sindikata.

Stimulativne otpremnine važiće i sledeće godine, međutim, sada nije poznato da li će uslovi biti isti, s obzirom na najavljene izmene Zakona o penzijskom i invalidskom osiguranju.

image_pdfKreiraj PDF dokument

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

error: SADRŽAJ JE ZAŠTIĆEN AUTORSKIM PRAVIMA