Do kraja godine završetak radova na izgradnji severne obilaznice i montažnog placa PK “Radljevo“

Radove na izgradnji severne obilaznice i montažnog placa PK “Radljevo“ obišili su v.d. direktora JP EPS Milorag Grčić sa saradnicima i predsednik opštine Ub Darko Glišić. Saobraćajnica je širine 7 metara i dužine oko 1557 metara. Površina montažnog placa je 5 hektaara. Vrednost radova je oko 3 miliona evra. Radove izvodi Kolubara Građevinar. V.d. direktora JP EPS Milorad Grčić je naglasio da su sve ovo preduslovi za početak proizvodnje uglja i dodao da je ovaj površinski kop garant energetske stabilnosti zemlje.

radljevo 1U okviru procesa proširenja površinskog kopa Radljevo u toku su radovi na izgradnji severne obilaznice i montažnog placa. Radove na saobraćajnici dugoj 1557 metara i širokoj 7 metara, kao i na montažnom placu površine 5 hektara, izvodi  Kolubara Građevinar. Gradilište su obišli v.d. direktora JP EPS Milorad Grčić  i predsednik opštine Ub Darko Glišić sa saradnicima. Obraćajući se novinarima predsednik opštine Darko Glišić je istakao značaj ovog projekta za opštinu Ub, JP EPS i Srbiju.

radljevo 2Proizvodnja uglja na površinskom kopu “Radljevo“, kako je planirano počeće naredne godine. U prvoj fazi proizvodni kapacitet biće 7 miliona tona uglja godišnje. Planirana optimalna proizvodnja na godišnjem nivou u drugoj fazi je 13 miliona tona. Predsednik sindikata Kolubare Miodrag Ranković je naglasio da početak eksploatacije na ovom površinskom kopu ima poseban značaj i za ceo rudarski basen.

radlejvo 3Početak rada ovog površinskog kopa planiran je još 1978. godine.  Ovaj površinski kop koji će obezbediti budućnost “Kolubare“ biće opremljen po svim savremenim standardima.

radljevo 4Površinski kop “Radljevo“ će zauzimati 6 000 hektara. Realizacijom ovog projekta obezbediće se sigurna proizvodnja lignita do 2055. godine. Procenjuje se da rezerve na „Radlje­vu” iznose oko 350 miliona kaloričnijeg i oko 90 miliona lignita nešto lošijeg kvaliteta.

 

 

image_pdfKreiraj PDF dokument

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

error: SADRŽAJ JE ZAŠTIĆEN AUTORSKIM PRAVIMA