Dodela auto-sedišta i edukacija za lazarevačke roditelje

Agencija za bezbednost saobraćaja u saradnji sa GO Lazarevac i Skeretarijatom za saobraćaj Grada Beograda, organizovala je edukativno predavanje o značaju i pravilnoj upotrebi auto sedišta, a tom prilikom podeljeno je i 90 auto-sedišta namenjenih najmlađim učesnicima u saobraćaju. Podela auto sedišta obavljena je u skladu sa Javnim pozivom koji je raspisao i sproveo Savet za bezbednost saobraćaja na putevima gradske opštine Lazarevac. Auto-sedišta roditeljima su uručili predsednik opštine Bojan Sinđelić i predstavnici Agencije za bezbednost u saobraćaju.

Dodela auto-sedišta

GO Lazarevac nastavila je akciju podele dečijih auto-sedišta a ovaj put 90 je uručeno roditeljiama koji su se među prvima prijavili na javni poziv koji je raspisala opština. Od 2012. godine opština Lazarevac dodeljuje auto-sedišta a sve u cilju da se izbegnu neželjene posledice koje se dešavaju u saobraćaju, rekao je ovom prilikom predsednik Bojan Sinđelić.

Bojan Sinđelić
Bojan Sinđelić

Lazarevac je jedna od vodećih opština u Srbiji kada je u pitanju briga o učesnicima u saobraćaju što je preduslov za dobru saradnju sa Agencijom za bezbednost saobraćaja Republike Srbije, rekao je Duško Pešić načelnik Odeljenja za planiranje, prevenciju i edukaciju u ovoj agenciji.

Predavanje auto sedišta

„Agencija već dugi niz godina radi istraživanja koja su pokazala da je u Srbiji upotreba dečijeg zaštitnog sistema tek na trećini.  Ono što je poražavajuće, od te trećine u 90 procenata, roditelji ne koriste pravilno auto-sedišta“, kaže Pešić.

Duško Pešić
Duško Pešić

Predstavnici Sekretarijata za saobraćaj Grada Beograda ovom prilikom su rekli da je saradnja između ovog sekretarijata i opštine Lazarevac dobra i izrazili nadu da će ovakve i slične akcije biti organizovane i u drugim gradovima Srbije.

Podela auto sedišta

Roditelji su imali priliku da na primerima uoče posledice nekorišćenja dečijih auto sedišta i pojasa. Predstavnici Agencije za bezbednost saobraćaja su na praktičnom primeru skrenuli pažnju roditeljima kako da pravilno prevoze svoje dete, na šta treba posebno da obrate pažnju, kao i na posledice nepravilnog prevoženja deteta u vozilu. Agencija će i u buduće, nastaviti sa svojim preventivnim aktivnostima u cilju smanjenja stradanja svih kategorija učesnika u saobraćaju.

image_pdfKreiraj PDF dokument

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

error: SADRŽAJ JE ZAŠTIĆEN AUTORSKIM PRAVIMA