BeogradLazarevacObrazovanjeVesti

Dojave o bombi u lazarevačkim školama lažne

Dojave o postavljenim bombama stigle su 16. maja ujutru u 97 beogradskih osnovnih i srednjih škola, a proverom u velikom broju škola je utvrđeno da su dojave bile lažne, objavilo je Ministarstvo prosvete Srbije. Na teritoriji opštine Lazarevac sve škole su mejlom obaveštene o postavljenim eksplozivnim napravama a dojave su lažne, rekla je za RTV GEM Verica Anđelić, predsednica Aktiva direktora osnovnih i srednjih škola u Lazarevcu. Sve osnovne i srednje škole postupile su po uputstvu Ministarstva prosvete a policija će u najkraćem roku izvršiti uviđaj svih objekata. Do tada deca i zaposleni nisu smeli da uđu u školske objekte a nastava će biti organizovana tek po završenom uviđaju, rekla je Anđelić.

Bombe u školama

Ponedeljak u lazarevačkim osnovnim školama umesto nastave počeo je dojavom da se u objektima nalazi bomba.  Deci i zaposlenima nije bilo dozvoljeno da ulaze u objekte dok se ne ispoštuju sve procedure i policija ne izvrši uviđaj, rekla je u fono izjavi za našu televizuju Verica Anđelić, predsednica Aktiva direktora lazarevačkih osnovnih i srednjih škola. Potvrdila je da su dojave lažne ali da mora da se ispoštuje procedura i da se učenici neće vratiti u klupe sve dok policija ne izvrši uviđaj.

Verica Anđelić
Verica Anđelić

O lažnim dojavama obavešteni su i roditelji a nastava u drugoj smeni biće nastavljena samo u onim objektima u kojima se izvrši pregled.

OŠ Dule Karaklajić

Jedna u nizu lažnih prijava bila je u petak, 13. maja, kada su pretnje o postavljenim bombama upućene na adrese tri tržna centra i četiri studentska doma u Beogradu. Ministarstvo unutrašnjih poslova Srbije je ranije saopštilo da će zbog dojava o bombama tražiti pomoć putem međunarodne operativne policijske saradnje radi dobijanja podataka o nalogodavcu, organizatorima i izvršiocu ovog krivičnog dela. Pretnje o navodno postavljenim bombama stižu elektronskom poštom iz inostranstva sa šifrovanog servisa koji, za razliku od drugih servisa, ne skladišti podatke.

image_pdfKreiraj PDF dokument

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

error: SADRŽAJ JE ZAŠTIĆEN AUTORSKIM PRAVIMA