Donete mere Štaba za vanredne situacije GO Lazarevac

Štab za vanredne situacije GO Lazarevac održao je 11. vanrednu sednicu.

Sednica Štaba za vanredne situacijeSednica je održana na temu sprečavanja, suzbijanja i gašenja epidemije COVID-19, a u skladu sa Naredbom Кomandanta gradskog štaba za vanredne situacije. Doneto je deset odluka.

1. Preporučuje se licima preko 65 godine i licima sa hroničnim zdravstvenim tegobama da ne napuštaju svoje domove tokom trajanja vanrednog stanja. Navedena lica za pomoć u dostavljanju namirnica i lekova, kao i za sve druge informacije mogu kontaktirati opštinski kol centar na broj telefona: 011 -8126-500

2. Građani sa teritorije GO Lazarevac koji su došli u Lazarevac nakon 15.03.2020. godine iz inostranstva dužni su po zakonu da poštuju mere samoizolacije koje su uvedene vanrednim stanjem.

Sednicom predsedavao komandant Bojan Sinđelić

3. Obaveštavaju se građani da je u Skladu sa Odlukom Sekretarijata za privredu gradske uprave grada Beograda rad ugostiteljskih objekata na teritoriji GO Lazarevac (restorana, kafića, lokala, barova i ostalih) ograničen na period od 08 do 20 časova.

4. Odlukom nadležnih gradskih sekretarijata do daljnjeg zatvara se rad Dnevnog centra i kluba za starije na teritoriji GO Lazarevac. Prekida se rad svih sportskih objekata i objekata predškolskih ustanova.

5. Štab za vanredne situacije GO Lazarevac doneo je preporuku o obustavi rada Centra za kulturu, Prvog prigradskog pozorišta Lazarevac i Turističke organizacije Lazarevac

6. Preporučuje se Upravi GO Lazarevac dok su na snazi mere prevencije protiv korona virusa da se rad sa strankama obavlja pisanim putem ili elektronskim putem, kako bi se prisustvo stranaka u objektu Uprave GO Lazarevac svelo na minimum. Istovremeno se zamoljavaju građani da bez preke potrebe ne dolaze u zgradu Uprave GO Lazarevac.

Sednica u proširenom sastavu

7. Preporučuje se rukovodiocima i direktorima ustanova, institucija i javnih preduzeća čiji je osnivač GO Lazarevac da zaposlenima starijim od 60 godina i teških hroničnim bolesnicima omoguće rad od kuće.

8. JPКP „Lazarevac“ se preporučuje da sve raspoložive resurse u što kraćem roku angažuje na poslovima pranja ulica u Lazarevcu i dezinfekciji ulaza u stambene zgrade.

9. Кomandant štaba za vanredne situacije GO Lazarevac naredio je 24 – časovna dežurstva i angažovanje poverenicima i zamenicima poverenika civilne zaštite u naseljenim mestima GO Lazarevac. Poverenici su dužni da Štabu za vanredne situacije GO Lazarevac podnose izveštaj o svom angažovanju do 16 časova.

10. Preporučuje se vlasnicima privatnih firmi, preduzetnicima i ostalim privrednim subjektima da zaposlenima obezbede sve higijensko-epidemiološke mere u cilju sprečavanja širenja virusa COVID-19, kao i da razmotre načine da se zaposlenima koji spadaju u grupu ugroženih kategorija omogući rad od kuće.

 

image_pdfKreiraj PDF dokument

5 komentara na vest “Donete mere Štaba za vanredne situacije GO Lazarevac

 • 16. marta 2020. at 22:31
  Permalink

  Čula sam devojku u komšiluku koja je upravo stigla iz Nemačke da joj ne pada napamet da sedi 28 dana u kući….šta ako nas sve zarazi u slučaju da je nosioci virusa…cela zgrada a i okolina je u opasnosti

  4
  2
  Reply
  • 17. marta 2020. at 14:30
   Permalink

   Koja je zgrada i koji deo Lazarevca, da znamo?

   8
   1
   Reply
  • 17. marta 2020. at 16:35
   Permalink

   Prijavi je, budale zbog njih cemo svi da nadrljamo

   Reply
  • 18. marta 2020. at 07:17
   Permalink

   Prijavite tu osobu… To je krajnji bezobrazluk… Oni kad dodju iz dijaspore ponasaju se u smislu u Srbiji mozemo da radimo sta Nam je volja.. Tako su navikli… Cast izuzecima

   Reply
  • 18. marta 2020. at 10:13
   Permalink

   Ako ne prijavis policiji bices kriva koliko i ona ako nekoga zarazi!!!

   Reply

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *