Dukati u krčagu Dušana Rajšića u Modernoj galeriji

U Modernoj galeriji Centra za kulturu Lazarevac akademski vajar Dušan Rajšić osmislio je još jednu edukativnu radionicu. Pod nazivom „Dukati u krčagu – Rim ispod zemlje“, radionica je imala za cilj da mališanima predškolskog uzrasta na zabavan način približi period Rimskog carstva. Tokom radionice umetnik je sa mališanima pravio kalupe od gline i utiskivao medaljone u kalup.

Kreativna radionica u Modernoj galeriji

Još jedna u nizu kreativnih radionica akademskog vajara Dušana Rajšića imala je za cilj da kroz igru i zabavu mališanima približi neka davna vremena. Godinama unazad Rajšić deci školskog i predškolskog uzrasta predstavlja vreme kada su zemljom vladali dinosaurusi, period starog Egipta, života Svetg Save i slično. Ovaj put na red je došao period Rimskog carstva. Tokom radionice mališani su od gline pravili kalupe na koje su utiskivali medaljone.

Radionica u Modernoj galeriji

Radionica „Dukati u krčagu“ bila je edukativna, ali i zabavna pa ne čudi što se veliki broj dece redovno pojavljuje u Modernoj galeriji.

Moderna galerija

Radove koji su nastali tokom kreativne radionice mališani su, za uspomenu poneli kući. S obzirom na veliki broj radionica i želje akademskog vajara Dušana Rajšića da se druži sa decom, ne sumnjamo da će slične radionice zabavnog i edukativnog karaktera biti nastavljene istim intezitetom i u budućnosti.

image_pdfKreiraj PDF dokument

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

error: SADRŽAJ JE ZAŠTIĆEN AUTORSKIM PRAVIMA