BeogradLazarevacVesti

Dupliran broj zahteva u PU „Rakila Kotarov Vuka“

Konkurs za upis dece u vrtiće završen je pre mesec dana. Nakon što su objavljene preliminarne liste za prijem dece u lazarevački vrtić, ovih dana najveća briga roditelja je da li će nakon žalbenog roka njihova deca ipak biti primljena. Ove godine u PU „Rakila Kotarov Vuka“ pristiglo je 563 zahteva za celodnevni boravak a prema preliminarnim listama primljeno je 191 dete. To nisu konačne rang liste i nakon isteka roka za žalbe očekuje se proširenje kapaciteta u julu i avgustu u saradnji sa Sekretarijatom za socijalnu zaštitu Grada Beograda, rekla je za RTV Gem Gordana Kulić, glavna medicinska sestra u PU „Rakila Kotarov Vuka“.

PU Rakila Kotarov Vuka

Najveća briga roditelja ovih dana, kojima je vrtić neophodan, je da ne ostanu ispod crte, iako ispunjavaju sve uslove. U lazarevačkom vrtićimu ove godine traži se mesto više za skoro 300 mališana. U ovoj ustanovi kažu da je nakon prijema zahteva, rang listu pravio Sekretarijat za socijalnu zaštitu grada Beograda.

Ove godine Predškolska ustanova u Lazarevcu mogla je u jasle da primi samo 106 mališana, u vrtić 85 a nijedno dete za pripremni predškolski program. U ovoj ustanovi se nadaju da će tokom jula i avgusta proširiti kapacitete i da će moći da prime još dece.

Gordana Kulić
Gordana Kulić

Roditelji čija deca ne budu primljena po konkursu ili ne budu zadovoljni odlukom upisne komisije, mogu da podnesu žalbu 15. juna. Žalbe se upućuju putem mejla ustanove na upisdece.pu.la@gmail.com. Žalba mora da sadrži: Ime (ime roditelja) i prezime deteta, datum rođenja, delovodni broj zahteva, razlog podnošenja žalbe, datum podnošenja žalbe, potpis i broj telefona roditelja. Nakon isteka roka za podnošenje žalbe, upisne komisije će razmatrati žalbe od 16 – 24. juna, nakon čega će biti poznate konačne rang liste.

Predškolska ustanova

Deca koja su upisana u PU „Rakila Kotarov Vuka“, pripremni predškolski program nastaviće u objektima u kojima su do sada boravili. Ove godine samo devetoro dece primljeno je u ovaj program, dok će deca koja nisu primljena, na pripremni predškolski program od četiri sata ići u OŠ „Knez Lazar“.

Vrtić Lazarevac

Nakon isteka roka za žalbe roditelji mogu podneti i zahtev za odbijenicu. Tek nakon odluke Sekretarijata za socijalnu zaštitu Grada Beograda biće poznato koji broj odbijenica će ustanova moći da izda. Subvencija koju Beograd daje roditeljima čija deca nisu primljena u državne vrtiće pokriva do 80 odsto ekonomske cene što iznosi najviše 22.361 dinar mesečno po detetu. Obavezno učešće roditelja je 20 odsto, odnosno 5.590 dinara.

image_pdfKreiraj PDF dokument

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

error: SADRŽAJ JE ZAŠTIĆEN AUTORSKIM PRAVIMA