BeogradKulturaLazarevacVesti

SEVILJSKI BERBERIN – Džepna opera oduševila Lazarevčane

Mali operski spektakl, džepna opera „Seviljski berberin“, Đoakina Rosinija, u produkciji umetničkog društva „Jenejart“ iz Beograda odigrana je u Centru za kulturu Lazarevac. Projekat je osmišljen u cilju decentralizacije umetnosti i približavanja onima kojima je opera do sada uglavnom bila nedostupna.

SEVILJSKI BERBERIN - Džepna opera oduševila Lazarevčane

Džepna opera “Seviljski berberin“ je na malo drugačiji način doživljena i prilagođena komična opera italijanskog kompozitora Đoakima Rosinija. Predstava koja pripada projektu “Džepna opera“  umetničkog udruženja „Jenejart“ iz Beograda – osmišljena u cilju decentralizacije umetnosti i približavanja onima kojima je opera do sada uglavnom bila nedostupna.

SEVILJSKI BERBERIN - Džepna opera oduševila Lazarevčane

“JeNeJArt“ je umetničko udruženje koje populariše visoku umetnost i kulturu: operu, balet, pozorišnu umetnost, književnost i slikarstvo.

Reditelj Aleksandar Nikolić  uputio je sve komplimente na račun lazarevačke publike i naglasio da je interakcija sa publikom od posebnog značaja.

SEVILJSKI BERBERIN - Džepna opera oduševila Lazarevčane
Aleksandar Nikolić

Opera nije nikakav bauk. Opera je jako zabavna i duhovita, ima fantastične poruke. Opera je divnih dva sata u kojima možemo da uživamo i fantastično zabavimo. Divna je vaša publika, nismo očekivali tako punu salu, toliko zainteresovanih ljudi koji su nakon predstave pohrlili na scenu da se slikaju sa izviđačima – dodao je Aleksandar Nikolić, reditelj.

SEVILJSKI BERBERIN - Džepna opera oduševila Lazarevčane
Jovana Čurović

Jovana Čurović naglasila je da su džepne opere prilagođene publici i putovanjima do najudaljenijih delova Srbije.

Džepna opera “Seviljski berberin“ je izvedena preko 20 puta do sada, i naišla je na veliko interesovanje mladih koji su i ciljna grupa ovog projekta.

JeNeJArt je do sada organizovalo više koncerata u Beogradu i u inostranstvu a naročito je bila plodna umetnička saradnja sa Izraelom. Ovo udruženje se zalaže za uključivanje i angažovanje što većeg broja mladih neafirmisanih umetnika  u umetničke projekte i njihovo usavršavanje.

image_pdfKreiraj PDF dokument

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

error: SADRŽAJ JE ZAŠTIĆEN AUTORSKIM PRAVIMA