BeogradLazarevacVesti

Ekološka radionica o reciklaži za mališane iz „Dečijeg carstva“

Javno preduzeće za komunalnu privredu „Lazarevac“ organizovalo je u objektu „Dečije carstvo“ Predškolske ustanove „Rakila Kotarov Vuka“ ekološku radionicu koja je posvećena reciklaži. Cilj radionice je da se mališanima skrene pažnja u najranijoj dobi o značaju očuvanja životne sredine. Ovo je prva u nizu radionica a u narednim mesecima je da se slične organizuju u svim objektima ove predškolske ustanove na teritoriji opštine Lazarevac.

Kancelarija za unapređenje komunalnih usluga Javnog preduzeća za komunalnu privredu “Lazarevac” ima nameru da se ekološke radionice organizuju u svim objektima Predškolske ustanove “Rakila Kotarov Vuka” na teritoriji opštine Lazarevac. Mališani će tokom radionica imati priliku da se upoznaju sa aktuelnim ekološkim problemima savremenog društva. Tema prve radionice bila je reciklaža.

Milica Todorović, JPKP "Lazarevac"
Milica Todorović, JPKP „Lazarevac“

Održana radionica je bila lepa prilika da deca kroz zabavu i igru nauče nešto više o reciklaži i zaštiti životne sredine. U planu je da se nastavi saradnja vrtića i Kancelarije za unapređenje komunalnih usluga kako bi se svim mališanima omogućila ekološka edukacija.

Dejana Marković, koordinatorka objekta "Dečije carstvo"
Dejana Marković, koordinatorka objekta „Dečije carstvo“

Ovom prilikom najavljena je i jesenja akcija čišćenja grada u organizaciji lazarevačkog komunalnog preduzeća koja se realizuje u prvoj nedelji oktobra a trajaće nedelju dana.

Svi sugrađani koji budu želeli da se priključe akciji čišćenja grada mogu da se prijave na brojeve telefona 069 83 64153 i 063 76 00 371 kako bi dobili sav neophodan materijal za rad.

image_pdfKreiraj PDF dokument

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

error: SADRŽAJ JE ZAŠTIĆEN AUTORSKIM PRAVIMA