BeogradLazarevacVesti

Elizabet Čang, direktorka Međunarodnog akademskog centra posetila Gimnaziju u Lazarevcu

Izvršna direktorka Međunarodnog akademskog centra Education USA Srbija Elizabet Čang, posetila je lazarevačku Gimnaziju i razgovarala sa direktorkom ove škole, kao i učenikom Vasilijem Radovanovićem, koji će na leto, zahvaljujući ovom centru otputovati na dvonedeljni letnji kamp na Univerzitetu Jejl. Cilj posete Elizabet Čang je ohrabrivanje i podrška učenicima da školovanje nastave u inostranstvu ili deo svog srednjoškolskog obrazovanja provedu na nekom od prestižnih univerziteta u Americi.

Gimanzija Lazarevac

Međunarodni akademski centar : EducationUSA Srbija je deo mreže obrazovnih i savetodavnih centara odobrenih i podržanih od strane Biroa za kulturne i obrazovne poslove američkog Stejt departmenta. Centar ima za cilj da obezbedi tačne i nepristrasne informacije o akreditovanim visokoškolskim institucijama u SAD. Elizabet Čang, izvršna direktorka MAC, izrazila je zadovoljstvo posetom Gimnaziji i istakla da je oduševio odnos profesora i učenika ove škole ali i da je tu da učenicima pruži podršku da svoje studije nastave u inostranstvu.

Elizabet Čang
Elizabet Čang

Vasilije Radovanović učenik je trećeg razreda lazarevačke Gimnazije i zahvaljujući Međunarodnom akademskom centru, dve nedelje boraviće na letnjem kampu Univerziteta Jejl. Imaće priliku da pohađa razna predavanje iz gotovo svih oblasti i da učestvuje aktivno u predavanjima. Zahvaljujući dobrim ljudima iz Lazarevca, Vasilije će otputovati na Jejl a među njima su Goran Đurović, vlasnik „Family“ marketa i Nikola Trajković, vlasnik kompanije „Paragon“ iz Lazarevca.

Vasilije Radovanović
Vasilije Radovanović

Direktorka Gimnazije Jasna Marković istakla je da je ova školska ustanova uvek bila otvorena za saradnju sa svim organizacijama i centrima koji učenicima pružaju priliku da se dodatno obrazuju ili svoje školovanje nastave negde na prestižnim univerzitetima širom Amerike.

Jasna Marković
Jasna Marković

Gosti i domaćini rekli su nam da će saradnja biti nastavljena na obostrano zadovoljstvo a na učenicima je samo, da budu vredni i da uče, a sve što im bude potrebno, ukoliko žele da se oprobaju na univerzitetaima u Americi, kontaktiraju Međunarodni akademski centar.

image_pdfKreiraj PDF dokument

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

error: SADRŽAJ JE ZAŠTIĆEN AUTORSKIM PRAVIMA