LajkovacValjevoVesti

Epidemiološka situacija na teritoriji opštine Lajkovac

Prema poslednjim podacima na teritoriji opštine Lajkovac  registrovana su tri nova pacijenta pozitivna na korona virus.  U trećem talasu na teritoriji Lajkovca zaraženo je ukupno 49 pacijenata. Izlečeno je 14 pacijenata, 3 obolela su na bolničkom lečenju a 32 lica su u izolaciji. Predsednik opštine Lajkovac Andrija Živković je apelovao na sugrađane da poštuju sve preporučene epidemiološke mere. Tokom ove nedelje zasedao je i Štab za vanredne situacije koji je u stalnom kontaktu sa Zavodom za javno zdravlje u Valjevu.

Lajkovac 2

Tokom trećeg talasa korona virusa povećan je broj zaraženih na teritoriji opštine Lajkovac. Ukupan broj zaraženih je 49, ipak po rečima predsednika opštine Andrije Živkovića situacija je pod kontrolom. Broj novozaraženih na dnevnom nivou nikada nije bio dvocifren kao u okolnim opštinama, napomenuo je Živković.

Andrija Živković
Andrija Živković

Predsednik opštine Lajkovac Andrija Živković je apelovao na sve sugrađane da poštuju sve epidemiološke mere i upozorio da nadležne državne inspekcije svakodnevno vrše kontrolu primene svih mera zaštite stanovništva od zaraznih bolesti, propisanih odlukama Republičkog kriznog štaba i zaključkom lokalnog štaba. Kako je predhodno upozorio Štab za vanredne situacije opštine Lajkovac inspekcijske službe, upravo u cilju očuvanja zdravlja stanovništva vode oštriju kaznenu politiku, odnosno izriču maksimalan iznos kazni predviđenih zakonom.

lajkovac dzNošenje maski je obavezno u zatvorenom prostoru, u Gradskoj kući u svim javnim preduzećima i u svim javnim ustanovama a preporuka je nošenje maski u poštama, bankama kao i prodavnicama i svim sličnim zatvorenim prostorima. Na otvorenom prostoru preporučuje se držanje distance od najmanje jedan metar. Obavezno je korišćenje zaštitnih maski u međugradskom prevozu. Na snazi je i zabrana okupljanja više od pet ljudi.

 

 

 

 

image_pdfKreiraj PDF dokument

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

error: SADRŽAJ JE ZAŠTIĆEN AUTORSKIM PRAVIMA