Epidemiološka situacija u Lajkovcu u poboljšanju

Na teritoriji opštine Lajkovac u drugom piku  pozitivno je 66 osoba, dve osobe su na bolničkom lečenju. Bitku sa korona virusom izgubilo je dve osobe.

LajkovacUsled pogoršanja epidemiološke situacije,  od 30. jula na teritoriji opštine Lajkovac proglašena je vanredna situacija. Predsednik opštine Lajkovac Andrija Živković ističe da se broj novootkrivenih slučajeva smanjuje, kao i da do sada nije bilo značajnijeg kršenja preventivnih mera, propisanih proglašenjem vanredne situacije.

Lajkovac hotelNajveći broj novootkrivenih slučajeva u drugom piku na teritoriji opštine Lajkovac bio je 01. avgusta kada je registrovano čak 11 pozitivnih pacijenata. Sve mere propisane uvođenjem Vanredne situacije za sada daju rezultate, rekao je u izjavi za medije predsednik opštine Andrija Živković. Broj novih slučajeva se iz dana u dan smanjuje.

Andrija Živković
Andrija Živković

Živković je još jednom apelovao pre svega na mlađe sugrađane da poštuju preventivne mere koje podrazumevanju : masku, distancu, higijenu.

Od uvođenja vanredne situacije do sada ni jedno lice nije sankcionisano zbog kršenja mera. Predsednik Živković je posebno istakao da mere poštuju ugostiteljski i trgovinski objekti.  Od početka pandemije ukupno 95 osoba zaraženo je na ovom području korona virusom. I dalje su pozitivne na virus korona 34 osobe, od kojih su dve osobe na bolničkom lečenju, a 32 osobe su u kućnoj izolaciji. U kućnoj izolaciji je trenutno 675 osoba iz Kolubarskog okruga, od kojih je 488 iz Valjeva.

image_pdfKreiraj PDF dokument

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

error: SADRŽAJ JE ZAŠTIĆEN AUTORSKIM PRAVIMA